Mám dvd přehrávač Hyundai DV-5-P 1216,a když strčím do přehrávače dvd medium s filmem,tak se to dvd medium trochu pootočí a 1x to blikne a ukáže to no disc a furd dokola.Co s tím je.Poradtě prosím.
Tady na fóru se už mnohokrát řešilo toto téma, ne tedy s tím modelem co máš ty, ale co to může být a jak na to. Platí to docela obecně. Tak si pohledej a prokoukej a pročti. Pokud tomu nehovíš a nemáš s tím opravdu zkušenosti, pak to raději přenech odborníkům, nebo víc pokazíš než by bylo moudré. Jinak příště trošku víc info, jak je to staré, už se v tom někdo rejpal a pod.
Mám stejný problém.Po výměně spindlu načte dvd ,přitom se dost hřeje uPC a asi po 10min.se obraz zasekne. Na druhý pokus už jen píše NO DISC.. Cyba asi nebyla ve spindle. Může být zavadou krátké písknutí zdoje při zapnutí?? Napětí jsou O.K. Mimo -12V jsem naměřil-10.8V
To písknutí ve zdroji je prakticky skoro normální pro impulsní zdroje při jejich startu, tedy, pokud to není "písk nezdravý ". Nižší napětí , než jmenovitých -12V je dáno asi větším odběrem některé větve v DVD.Může to signalizovat lokalitu závady. Ovšem, ani závada ve zdroji není vyloučena..
Jde o origoš dvd nebo pálené ? dvd-r se přečíst dá, dvd-rw bez záruky. Sleduj manuál stroje.
Starý Technics SL-PG400A taky nepřečte cd-rw ani mp3, cd-r ano.
Vyměnil jsem všechny kondy ve zdroji.Parametry napětí se nezměnily a to písknutí při startu je myslím "zdravé "...Asi 1sec. Zkoušel jsem všechny druhy médii i original CD a DVD. Pokud nechce tak nenačte vůbec nic. Po mnoha pokusech se jednou "chytne" a na druhý pokus už jen No Disc..
Používám combo (VHS+dvd) Toshiba SD 24-VL a dvd-r se občas nechytne, nenačte, mašina hlásí chybu. Tak asi 10% případů. Pomáhá šoková terapie, reset, otevřít, zavřít. Když jev častý tak potom reklamace, servis.
Bohužel, toto je standartem závad elektroniky dnešní doby from China... Kontrola součástky po součástce, příp. uložení k věčnému odpočinku vzhledem k pořizovací ceně...