Vašku, teď budeš mít při dostatku času si zas..imulovat až do bezvědomí.
Poprosil bych o simulaci klasického zapojení TW140, jednotlivé verze rozepíšu.
1./
Jaký vliv na spektrum zkreslení a na nezkreslené výstupní napětí okolo 10kHz bude mít, pokud kolektor KC507 připojím až na anodu diody KY132/300, třeba záměrně vybrané na co nejvyšší úbytek Uak? V praxi jsou běžně k vybrání kusy 1N4004 až 4007, co mají při Iak=100mA Uak až 0,75V.
V praxi by to zkušební přepojení představovalo asi 5-6cm nenápadného CuSm drátu 0,25

. Jako model KC507 použij třeba BC546C.
2./
Jaký vliv na spektrum zkreslení to bude mít, pokud použiješ namísto KC507 model 2N2222A např. od Ons, zapojený způsobem, jako nahoře?
Mám po ruce staticky i dynamicky stejný tranzistory v TO18, jen s 90/70V.
3./
Jaký vliv na stabilitu obecného ideálního obdélníku 10kHz to bude mít, pokud bude darlington jako výše. Ale v kolektorovém děliči se nejprve použijí 4W MOX odpory TR225 220R+220R, poté se do simulace použijí drátové odpory stejných hodnot. Ty ale budou mít indukčnost jako prase, není to žádný bifilár.
Amerika v té době používala u podobných odporů asi do 2W uhlík, 3-5W metaloxid a jen u jednotek či zlomků ohmů drát. Dá se teda předpokládat, že v té původní ideji jsou použity v kolektoru budiče 100R MOX odpory téměř bez indukčnosti.
Zítra změřím indukčnost těch TR507, ale už vím, že malá nebude, zato u MOX TR225 naměřím leda prd.
K podobné úvaze mě vede ta bezkonkurenční stabilita desky Z1 - tam se používaly už výhradně jenom MOX TR225. Tak jestli zrovna tohle nemá na té dobré stabilitě svůj podíl.
4./
Výkonový tranzistory i výkonový budič zůstávají vybírané podle specifikace, co jsem psal pár stran zpět.
5./
Bootstrapový elyt byl původně přece 500uF. Zkusil tam někdo dávat TF010 470/40 a s jakým výsledkem?
6./
Jaký má důvod u TW140S Rbe KU611 390R, kdežto u TW140P i jinde 560R?
Tohle bys odsimulovat či odměřit na reálném vzorku uměl?