Nedávkuje AdBlue
Moderátor: Moderátoři
Nedávkuje AdBlue
Nějaké řešení? Zacpané sítko někde nebo tak? Nevím ani, co to v té krabici všechno je, něco vypadá jako motor s excentrem, ostatní netuším.
davemh píše:Nejde do toho nic objednat, mění se to jako celek. Odpoledne pohledám něco ke studiu.
To budeš laskav.
Že servis nenabídne sadu sítek, ale celý blok za padesát hadrů, by mě naprosto nepřekvapilo, fungovalo to tak i u jiných komponentů.
Tenhle Casey se fakt povedl, majitel je pevně rozhodnut že další traktor už tahle značka nebude.
Všímáte si, jak brutálně začíná zdražovat Adblue?
Možná by si mohli ulejt někde starýho Kirovce, ale myslím že by si soudruzi pak pro něj stejně došli na pole. Navíc by s tím stejně vypadli z kola ven, ta jejich ekonomika je tak vybalancovaná, že kdo není přesně kompatibilní s technikou, chemií, výkupní mafií, ten je ihned ve ztrátě.
Ale ked tato jednotka stoji napriklad 800 eur, tak sa oplati za 400 vycistit a vymenit dve sitka (pri tej cene si ich nechat aj vyrobit na zakazku). Napriklad alternatory alebo startery sa opravuju.
Vyrobit na zakázku novou ŘJ? to už se mu vyplatí si toho traktoristu pronajímat.
Ještě k té značce, dneska se říká - vyber si barvu jaká se ti líbí, kvalitou to vyjde nastejno. Něco jako "prémiová značka" už dnes není.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ty filtry se neucpávají samy od sebe, všechen bordel by měl pobrat vstupní (plastový šestihran zespodu modulu). Záleží co tam kdo leje, když traktorista vyndá sítko z nádrže, a pak tam naleje močovinu z kanystru od postřiku, který roky ležel někde v prachu, dopadá to špatně. A aby někdo měnil celý modul kvůli ucpanému filtru je nesmysl. Už jen nahrání a spárování firmwaru je na dvě hodiny. Tam musel být nějaký jiný problém. Vnitřek je řízený přes CAN, zvenku to tedy na stole ovládat nejde. Pokud nedává dost tlaku, napadá mě jen čerpadlo nebo nějaká netěsnost na přívodech, jinak tam není nic kde by se to mohlo ztrácet aniž by bylo mokro na zemi. To by šlo vyzkoušet na zdroji. (Jednotka má 24V napájení, motorek nejspíš bude řízený PWM) Hydraulické schéma snad najdu zítra.
Taky se nabízí otázka, jestli se výměnou modulu vůbec ostranila závada..?
Vnitřek prostoru pro filtr je plný uschlých krystalků a podobného humusu. Podařilo se mi vymonotovat čidlo tlaku a další malé čidlo (teplota?), obojí bylo mastné. O funkci nemám jak se přesvědčit. Motorek pro excentr mebrány bych tipoval spíš na bldc, vede k němu fůra drátů. Nějaká obdoba motorku v disketovkách 3,5".
Pokud je pod tím hliníkovým víkem zvenku na jednotce nějaká elektronika, stejně se k ní nedostanu, serval jsem kalený torx na šroubech, asi je to nějak ještě lepeno Loctitem. Zboku bloku čerpadla je ještě nějaký solenoid, ten jde lehce, elektricky jsem ho nezkoušel, nevím jestli od něj nejdou dráty ještě do nějaké elektroniky pod tím krytem.
Stejnou jednotku od Bosche jsem našel na webu v x exemplářích pro různé značky vozů, prodávají to okolo 500-600 USD.