Maximální doba záznamu osciloskopem
Moderátor: Moderátoři
Ale našel jsem řešení, trochu krkolomné, ale funguje. Udělat nanečisto jakékoliv měření s příslušným nastavením. Triger nastavit na druhý kanál, úroveň někde blízko nuly. Kurzorem pro vodorovnou osu (čas) najet až nadoraz vlevo. Znovu spustit jednorázové měření, dotknout se sondy druhého kanálu - spustí se měření, stopa prvního kanálu se zobrazí na levém kraji obrazovky a teprve teď odstartovat měřený proces.
Celý průběh záznamu je vidět a po skončení stačí aktivovat kurzor a prošmejdit celý záznam. Pro 10 sec na dílek je záznam 120 sec, takže pro 50 sec na dílek by to bylo těch 10 minut.
Osciloskop potom ulozi 10000 obrazovek max.
Casovku to na 5000 sekund na dilek.
Nechápu proč to neumí všichni, já to používám během testu masiny, nechám běžet 5 hodin a pak v hodnotím peaky ktere se objevující po 30 sekundach.
50 samplu za sekundu je az zbytečně mnoho
- petula
- Kontaktovat uživatele:
Byl by nějaký tip, kde to hledat ? Já to udělal tak, že jsem jedno měření nechal proběhnout naprázdno a pak to točítkem dotlačil na začátek, což není právě efektivní postup...
Tohle delam na mem cca 20 let starem stroji, tak je mi divne, ze to nove osciloskopy meumi. Je tam ale pomerne dost podminek ktere musi byt splneny aby to fungovalo (a to nevim jestli jsem vyjmenoval vsechny) tak zkousej jestli se ti to jeste nepovede.
Jediné, co k tomu potřebuji, je možnost ručně ovlivnit vzorkovací frekvenci osciloskopu při dané časovce a délce záznamu ...............