Bodové svařování

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
selt

Bodové svařování

#1 Příspěvek od selt »

Potřebuji bodově svařit NiCd akumulátor pomocí kovových pásků,ale zdá se mi ,že svářecí proud aku nevydrží i když na krátkou dobu.Už to někdo zkoušel?Díky.
hafca

#2 Příspěvek od hafca »

S tou bodovkou to není jen tak. Vezmi dobrou pájecí pastu nebo vodu a pořádnou pájku, alespoň 300W. Můžeš té baterce ještě pomoci zabalením do navlhčené látky. Musí se to udělat rychle a pak je to bez problému. Čím silnější pájka, tím líp. Pájené místo se rychle ohřeje a dobře propájí dřív, než se stačí protavit těsnění mezi kalíškem a plus pólem. Modeláři to většinou jinak nedělají.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Články se svařují přímo ve Slaném, v Baterii, na zakázku - jsou i zastoupení, která by se měla dát zjistit konatktem na firmě. Sám doma bych to nezkoušel, je na to potřeba měděné držáky přesně ve tvaru článků, aby se proud rozložil na co největší plochu tam, kde se svařovat nemá a naopak s hroty tam, kde se pásky svařit s článkem mají.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

hafca píše:S tou bodovkou to není jen tak. Vezmi dobrou pájecí pastu nebo vodu a pořádnou pájku, alespoň 300W. Můžeš té baterce ještě pomoci zabalením do navlhčené látky. Musí se to udělat rychle a pak je to bez problému. Čím silnější pájka, tím líp. Pájené místo se rychle ohřeje a dobře propájí dřív, než se stačí protavit těsnění mezi kalíškem a plus pólem. Modeláři to většinou jinak nedělají.

Pre kamoša - pretekára s auto modelmi som to robil aj ja takto. Namiesto pájacej vody používam Acilpirín /len nevdychyjte výpary/ Mne sa to osvedčilo. Pri tých baterkách je to iba jeden problém - rozmerovo to je trošku dlhšie. Ale u kamoša to nevadí.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Ja kdyz potrebuju nejaky accupacky, tak dojdu sem: http://www.fulgurbattman.cz/
Naposledy mi svarovali novej accupack do sroubovaku.
helios

#6 Příspěvek od helios »

Podomácky jedine letovať, dobre predtým očistiť spoj a výkonnou letovačkou rýchlo zaletovať. Dobré je použiť aj neutrálnu letovaciu kvapalinu.
Ak nemáš prípravky na bodovanie, namiesto bodu vypáliš otvor do článku, neriskuj.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Když už ty články smrkáte cínem, tak si pořiďte jako tavidlo MTV124 nebo 125.
Artaban001

#8 Příspěvek od Artaban001 »

forbidden píše:Ja kdyz potrebuju nejaky accupacky, tak dojdu sem: http://www.fulgurbattman.cz/
Naposledy mi svarovali novej accupack do sroubovaku.

Pravda. Já si tam nechával přivařovat na Ni-mh akumulátor pásky, abych ho mohl dát na místo původního do spínacích hodin.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“