Při odinstalaci sofwéru zmizel bootovací soubor

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Krakis

Při odinstalaci sofwéru zmizel bootovací soubor

#1 Příspěvek od Krakis »

Ahoj všem,tak se mi přihodilo,když jsem na 10.-kách/64.bit odinstaloval nějaký program přes IObit uninstaller,tak mě po restartu už OS nenaběhl.Stále restartuje a vždy na minutu se objeví hláška:viz foto.Z mé chabé angličtiny soudím,že tam chybí bootovací soubor.Také se nedostanu pochopitelně ani do nouzového režimu,jen do biosu.Tam můžu sice nastavit bootování z CD nebo USB,ale mám jen ISO a to nic nedělá.Na starý počítač (Win XP) jsem si stáhnul Rufus,abych z toho udělal nějaký
bootovací medium,ale ten se mi ani neotevře.Jsem už zoufalý-momentálně hledám práci a s tím dědečkem čekám jen na otevření mejlu minutu.Nevíte někdo co s tím?
Přílohy
Error 002.jpg
Error 002.jpg
Error 001.jpg
Error 001.jpg
Krakis

#2 Příspěvek od Krakis »

Tak jsem stáhnul starší Rufus a ten mi už otevřít jde.Stáhnul jsem do toho starýho počítače i ISO s desítkama a v domění,že z něj udělám bootovací USB spustil.Ale nedalo mi to ani vybrat uložení složky a zadat to tam nijak nešlo.Vytvořilo to jen spouštěcí usb příkazového řádku v dosu.Tak na netu projíždím příkazy a nic.Nevíte někdo,jak spusti nouzový režim nebo kopírování z CD ?
FHonza

#3 Příspěvek od FHonza »

tady je popis, jak vyrobit instalační USB (funguje i jako recovery). Mělo by to jít spustit i na XP.
Krakis

#4 Příspěvek od Krakis »

Díky moc,stáhnul jsem to.Ale už se mi to konečně podařilo-Zkusil jsem nabootovat z instalačky sedmiček/64.bit,dal opravit,spouštění a jede to.Asi to má stejné spoštěcí soubory,nevím.Ale teď jdu nejdřív udělat instalačky a bootovací DVD i USB-pro jistotu.Nechci zase trávit dva dny po 12.-ti hodinách metodou pokus-omyl.
Díky
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hubert_79 »

Po startu bych jako první vykopal ten IObit uninstaller… Evidentně strká pracky tam, kam nemá.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Krakis

#6 Příspěvek od Krakis »

Ten používám asi deset let,spíše bych tipoval na ten program,co odinstaloval.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert_79 »

Copak to bylo za program? Každopádně je bezpečnější odinstalovávat pomocí samotného programu; každý slušný má vlastní odinstalační utilitu.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Blbost poštmistře. Po spoustě programu zůstane po jejich odistaléru v počítači takovejch sraček, že se člověk nestačí divit. Stačí si proscanovat registry s názvem toho co jsi odinstaloval a najde toho spoustu.
Ten IO byte je taky pěknej hajzlík, taky mě jednou vypekl.
Léta používám Revo uninstaler a zatím nikdy žádnej problém.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Tyhle uninstalery kazdy pouziva leta, presne do okamziku nez jim sestreli system :-) Ze neco zustane v registrech je pravda, ale nicemu to tam vcelku nevadi a ani to comp nijak nezpomaluje jak si spousta lidi mysli.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hubert_79 »

Kdysi jsem to použil, myslím ten Revo. Mělo to čtyři "levely" odinstalace, kdy první bylo použití odinstalátoru z toho kterého programu. Něco mi nešlo odinstalovat, tak jsem použil "level 3" a to rozdrbalo systém (XP), že jsem raději absolvoval reinstal…
Takže s tím mám jednu zkušenost a blbou. Pak vždycky jen odinstalace pomocí programu samotného a bez problému. A že v registru cosi zůstane? No, tak zůstane; evidentně to ničemu nevadí.
masar

#11 Příspěvek od masar »

RevoUninstaller používám roky skoro denně a s žádným problémem, který bych mohl připsat jemu, jsem se nesetkal. Ale je pravda, že obnovuji ze zálohy systém více jak 2x/rok, ovšem z jiných důvodů. Ostatně všechny mazací kroky nad rámec odinstalátoru dává uživateli odsouhlasit. Takže záleží na rozhodnutí uživatele, co vymaže a co ne. S vědomím, že ze zálohy obnovím OS během pár minut, toho nevyužívám a mažu všechno.
:wink:
Krakis

#12 Příspěvek od Krakis »

Ten program se jmenoval Avid studio.Vždy,když něco odinstaluji,tak to ještě vyčistím CCleanerem a Advanced system Carem,a potom ještě ručně v registrech.Nedělám to kvůli místu,ale proto,že když chci nainstalovat novou verzi,tak v těch registrech zůstane licence,registrace nebo aktivace a několikrát už se mi stalo,že buď to novou licenci neveme a hlásí,že produkt je již aktivován a nový kód to nebere nebo se mi nainstaluje jako free či prošlá verze.Proto to čištění-pak je všechno v pohodě.Ale k tomu jsem se vůbec nedostal-spadlo to hned po odinstalaci a následném restartu.To jsem vyčistil až teď,když je všechno zase v pohodě.Teď už mám zálohy OS i registru na BD,flešce i druhém počítači.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ten Advanced system care je taky pěknej dáreček...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Krakis

#14 Příspěvek od Krakis »

Ten Advanced system care je taky pěknej dáreček...

Když se dobře nastaví,tak problémy nedělá-nesmí se zaškrtat všechno ...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“