PC s deskou MSI B75A-G43 nenaběhne

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
josef_novak

PC s deskou MSI B75A-G43 nenaběhne

#1 Příspěvek od josef_novak »

Soused mi donesl PC s deskou MSI B75A-G43 s tím, že PC vůbec nenaběhne. Power spínač jsem kontroloval a je funkční, PC nejde spustit ani pinzetou přímo na konektoru v desce.
Ale když spojím na ATX konektoru zelený se zemí a PC nastartuju přes kolíbkový vypínač na zdroji, tak se dostanu až do Windows.
Co by to mohl být za problém?
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Zjistil bych, zda je tam korektních 5V ve stand-by větvi (5V SB). Je dobré taky zkusit odpojit vše z USB, které je při zapnutí z větve 5V SB napájeno. Může to být problém zdroje nebo desky. U jedné Gigabyte mi odešlo řízení FETů, které přepínají napájení USB mezi 5V SB a 5V. Vzhledem k tomu, že pro ovládání zapínání ATX zdroje je použita právě tato přepínaná větev, tak ta deska taky nenajížděla, dokud jsem tam nepustil napětí odjinud.
lesana87

#3 Příspěvek od lesana87 »

Poslední 3-4 dny se mi PC sám od sebe zapínal. Vypla jsem ho tlačítkem a on se do 5 sekund sám zase zapnul. Dneska ráno pro změnu nešel vůbec zapnout. Včera mi to při zapnutí hlásilo, že není nastavený datum a čas, tak jsem šla víceméně najisto. Příčinou byla vybitá záložní baterka CR2032, měla už jen 1,8V. Po výměně už jde počítač zapínat i vypínat normálně. Tak zkus zkontrolovat i tu baterku.
josef_novak

#4 Příspěvek od josef_novak »

Jsi úžasná, bylo to ono. Baterie měla 0,8V a vůbec bych netipoval tuhle možnost. Moc dík.
Hejnicek

#5 Příspěvek od Hejnicek »

To by me taky nenapadlo. Vzdy jsem se setkal s tim, ze Bios nabehl do Default stavu pri slabe baterii.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“