Kdo to projektoval III
Moderátor: Moderátoři
https://www.shopelektro.cz/vypinace-a-z ... vojnasobny
https://www.shopelektro.cz/vypinace-a-z ... vojnasobny
hafca píše:Ve slušném obchodě se většinou zeptají.
Taky jsem před x lety "objevil" že vodorovný a svislý rámeček není totéž, nekupoval jsem to ale chtěl jsem použít něco ze zásob, naštěstí mi je tenkrát vyměnili ve velmi slušném obchodě. Kdo s těma designovýma pičovinama nedělá denně, tak holt občas tápe. Bohužel i v téhle exaktní branži už převažuje vizuální stránka nad technickou. Za ABB jsem ještě vděčný protože je to pořád ještě funkční na rozdíl od všelijakých číňanů a poláků, kde se chce blít už při pohledu na provedení vidlic a zásuvek. Hospodyňky si ten nefunkční hnus strašně rády vybírají protože je to "neokoukaný".
Zase se mi stalo i v OBI, že mě prodavačka upozornila že kupuju lištovou krabici pod zásuvku jiný řady než zásuvku, ovšem to byla prodavačka co předtím léta prodávala v té slušné prodejně.
Ale nemusí to být ani z druhýho konce světa. Ještě před pár lety se tu hodně prodávaly předsazený IP44 přístroje z Polska. Spousta lidí je osazovala třeba částečně zapuštěný do fasády domu. Dnes se to nedá sehnat a co s tím? Vysekat nebo vyřezat do zateplováku díru na něco jinýho?
Ale stejnou dodavatelskou prasárnu umí i Legrand, prostě za dva roky po instalaci řada skončila a nová nemá kompatibilní náhradu.
Zlatej ABB Klasik, dělá se už možná 40 let a strojky do nich možná 50-55 let furt stejný takže se dají vyměnit. A Tango bude asi taky věčný. U Time a Elementu ulítávaj po 5-10 letech plastový packy pokud se musí rozdělat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak souhlasím s Crifodem, tyhle designové píčoviny.
Zřejmě by unifikace rámečků (jen O PÁR MILIMETRŮ) aby se to nemuselo řešit "narušila harmonii estetického vnímání dokonale čisté designové linie"
Týpka, co si pod sebou v Petrohradě podřízl větev, už jste asi všichni viděli, zajímalo by mě, jaký byl plánovaný průběh té ehm rekonstrukce?
- tomasjedno