Zdroj k PC - bez zátěže se vypne
Moderátor: Moderátoři
Na to že je nejaký zdroj nový sa už nespolieham.Najprv ho poriadne preverím.
To že bez zaťaženej 5V vetvy a so zaťažeženou 12V zdroj vypne, je v poriadku, ale naprázdno musí bežať a nie po chvíľočke vypnúť.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
danhard píše:...To zdroje dělají, že chtějí nějaký minimální odběr na +5V.
Není to závada.
Ne, nemáš pravdu. Nezatížený PC zdroj ve funkčním stavu nevypíná, nemá k tomu ani důvod. Nepapouškujte tady kdejaká "moudra" z netu.
Pokud se jen 12V větev zatíží větším odběrem proudu, z principu funkce se zvedne napětí na nezatížené 5V větvi a zdroj vypne.
Řešením je zatížit 5V větev (topící odpor) anebo vcelku jednoduchá úprava zdroje.
Fakt je, že ty největší hnoje na lisovaným papíru a s kastlí z 0,4mm plechu, co stávaly dvě-tři stovky nové, tak ty jsem nikdy v ruce neměl. Ani jsem se je nepokoušel opravovat, protože některým lidem od počítačů, co zároveň umějí elektroniku, prostě věřím.
A když mi oni sami řeknou, že v tom zdroji je nahovno úplně, ale úplně všecko, nač se vevnitř i zvenku podíváš, že bych musel po těch 18-25 měsících vyměnit opravdu všecko /včetně trafa/, tak jim prostě věřím a zahodím to celé, jak to je.
Měli totiž vždycky pravdu. Dokonce i laciné diskrétní věci, jako řada 9012-9018, MPSA, 3904/3906, 8050/8550, L7905, L7912 a podobný, stály fakt úplně za hovno.
Japonštinu připomínající název na obalu ještě vůbec, ale vůbec neznamená, že vnitřek kondenzátoru navrhli, nebo dokonce vyrobili Japonci.
Nebo že si aspoň výrobu u rejžáka pohlídali.
Jak už je vcelku dobře známo, rejžák jest hotov a ochoten k naprosto jakékoliv sviňárně.
Pokud budeš chtít o třídu horší Hitano či Xundu, co bude mít na kalíšku smršťovačku Nichicon Muse k nepoznání od originálů, tak ho taky dostaneš.
Velmi levně, rychle, bez diskusí a v jakémkoli množství už od 10.000 nahoru
No a potom věř třeba zlatočernému Nichiconu za kačku padesát, koupenému v polském TME