JVC LT-26DA30U sháním firmware
Moderátor: Moderátoři
JVC LT-26DA30U sháním firmware
masar píše:Pohyb v menu přece s chybovou detekcí (HW) nesouvisí (pokud se nejedná o "local" nebo "micro" dimming), ne?
Nikde predtim nebylo zmineno ze se podsvit zapne pri prechodu ze submenu zpet. Jenom dotaz jestli autor overil co je duvodem zhasnuti jestli povel od main nebo vada ccfl.
https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/ ... -1-0-74726
https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/ ... -1-0-58678
masar píše:Hmmm...a jak by vada ccfl mohla souviset s pohybem v menu? Nějak nerozumím řeči tvého kmene.elbas píše:...Jenom dotaz jestli autor overil co je duvodem zhasnuti jestli povel od main nebo vada ccfl.
Reci meho kmene nemusite rozumet, moje zkusenost
mi rika opak nebudu se poustet do dlouhych diskuzi, radeji kolegovi prihodim par linku na fw.
2. pokiaľ podsvietenie vypína pri znížení jasu (signál DIM), je chyba v jeho invertore/LEDkách, nie vo firmware
Voľba AUTO v podsvietení robí to, že mení úroveň podsvitenia podľa scény, teda podľa toho, čo je na obrazovke. Pokiaľ je čierna obrazovka iba s nejakým textom, stiahne pdsvietenie na minimum. Pokiaľ je svetlá scéna, tak ho zasa pustí naplno. To mohol byť aj dôvod prečo to vypínalo v servisnom menu, skrátka pri menej textu ho to iba stiahlo, ale vďaka závade vyplo úplne.
Takže opravuj ďalej.
2. stmívání podle šířky pulsu PWM funguje v celém rozsahu, ale při úzkých pulsech tak moc, že prakticky není na displeji nic vidět přes to, že trubice stále trochu svítí.
TV chodila a umřela na crash firmware kvůli fyzickému poškození flash, tzn. je krajně nepravděpodobné, že by odešel invertor. Firmware je každopádně pro panel LC320WXN, v tv je LC260WXN. Jestli se invertory v panelech liší úrovní jasu podsvitu vůči šířce pulsů PWM nevím a nechce se mi to hledat, nelze to ovšem vyloučit. I tak jsem nad tv strávil moře času hledáním funkčního firmware, tv teď funguje a tím s ní končím. Ona i ta výměna paralelní flash není úplně pohoda, protože zatracený Turek paměť musel umístit tak, že je z části překrytá CI slotem, který jsem musel z desky vystříhat, zkoušel jsem ho vypájet horkovzduchem, ale bylo to úplně bez šance, ani se nehnul a bál jsem se, že spálím desku. Protože majitel CI slot taktéž nepotřebuje, šel s jeho souhlasem šmahem pryč.
K Českému DVB-T2 sa vyjadrovať nebudem, tuším budete mať čosi 265 a terajšie DVB-T2 je MPEG4 s 264... Fakt úžasné.