Ořechy a jejich sbírání
Moderátor: Moderátoři
To bys tomu musel rozumět. Za prvé to všichni tady pálíme v sudech a vracíme do země jako hnojivo.Nahoru lertí opravdu jen ten kouř (zkus to někdy). Za druhé je to tady průmyslová oblast, kde nikdo nemá barák aspoň 1 km, protože by byl opravdu ten korunovanej. Za třetí, listí z ořešáku dávat do kompostu může dávat jen "umělec".kejki píše:V..l je ten, co pálí listí. U něj to vyletí nahoru a o tři baráky dál se lidi dusej ve smradu.
- patrikvarga
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já si dvakrát do roka klasickej čouďák neodpustím, protože pak tady celou zimu čuchám, jak lidi podpalují v kotlu vyhozeným košem se všemi důsledky. To je smrad, že by se člověk poblil.kejki píše:V..l je ten, co pálí listí.
Ovšem cpu do toho trubkou vzduch, takže to hoří jasným plamenem a za dvě hodiny je hotovo. Nevýhoda je trošku víc popelu ve vzduchu, ale to aspoň pohnojí zahradu. A zásadně když je hnusně, to mají všichni zavřený okna.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Napadlo mě použít dusíkaté vápno, pomocí kterého jsem před lety zlikvidoval škůdce na bramborách, takové malé slimáčky, nebo červi, kteří po 3 letech už dokázali navrtat každou bramboru. Tak jsem dal do rýh při sadbě to dusíkaté vápno a po 2 letech byl klid.
Jenže mám pod ořešákem trávník, jak to zapravit do půdy, aby to zafungovalo stejně?
Naprosto normálně. Půda kolem ořešáku se jednou za čas prostě zryje. Já se chystám právě letos prořezat suché větve a větve, které jsou tak dlouhé, že lezou za plot a k sousedům (jen dolní konce). Ořechy zbytečně padají i k nim a později i listí (když budou chtít ořechy, tak si mohou přijít nasbírat). Zároveň budu zem v oblasti ořešáku rotavátorovat - je to rychlejší než jen rytí. No a potom samozřejmě trochu té chemie, co potřebuje - popel z listí, mletý vápenec (2 kg na každých 10 m² koruny) a něco na ošetření, ale to až na jaře.microlan píše:Jenže mám pod ořešákem trávník, jak to zapravit do půdy, aby to zafungovalo stejně?