Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#976 Příspěvek od Hubert_79 »

Asi před třemi týdny jsem v kontejneru našel půlku notebooku. Vydoloval jsem z toho disk (80GB SATA) a taky byl plný zajímavých věcí. Návrhy na rozvod, výhrůžné dopisy manželce a její matce, výpisy z účtu a podobně. Pravda, všechno končilo rokem 2017, ale stejně. V instalaci byl i Thunderbird, tudíž bych se s tím asi podíval někomu do mailu (nedělal jsem to). Disk jsem zformátoval, co taky jiného.
To ty lidi nenapadne, komu se to může dostat do pracek? :roll:
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#977 Příspěvek od rnbw »

Maily ani browser som nepozeral, urcite tam boli nejake konta a ulozene hesla. Uz su oba disky zmazane a PC rozobraty na komponenty. Vrak skrine ide do kontajnera.

"Jednoduchost" niektorych ludi je znacna. Nefunguje to, tak sa k datam nikto nedostane :D
EKKAR

#978 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Dnes disk funguje 8O Vcera vydaval take zvuky, ze som ho uz chcel rozobrat. Nechali tam vsetko - zivotopisy, fotky.
...
Z bezpečnostních důvodů disky který vyřazuju demontuju a z ploten nechávám nabrousit stylový kráječe na pizzu ... Přičemž brusič neví, odkud mám ty perfektní chromovaný kotoučky, který mu na to nosím ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#979 Příspěvek od Celeron »

No mě se zase dostal z SD do ruky 160GB disk na kterým bylo asi 6 let Tichý-Ježek účto jedné známé s.r.o. co zaměstnává cca 100 lidí. V tý fy musí být asi pěknej bordel když nikdo při likvidaci PC neprovrtá disk. Jako že nástrojárnu mají velikou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#980 Příspěvek od PotPalo »

Sa tu furt oháňate tým "čo keby", ale nikoho nenapadne, že keby to všetci likvidovali (tie disky), tak nemáte jediný harddisk. Do starého šrotu kupovať nový disk sa neoplatí, takže počítače ktoré sa dajú zachrániť by skončili v odpade . Tak môžeme byť radi, že to tam nechajú. Slušný človek to nezneužije, a zmaže.

Iný extrém bol, keď som niekde našiel PC, kde sa ktosi-čosi snažil zlikvidovať. Kliešťami boli vytrhané kondenzátory zo základnej dosky, nacvaknuté pamäte, procesor, aj grafická karta, odcvakané kábliky zo zdroja, vylomená DVD-RW mechanika, a jediné, čo ostalo nedotknuté, bol harddisk. :D A dokonca aj fungoval.
p32

#981 Příspěvek od p32 »

To samé jsem měl na tom tabletu, o kterém píšu jinde. Než jsem vymazal ty fotky, videa, dokumenty a další kontakty v telefoně atd., tak to dalo slušnou práci. A pak jsou lidi podělaní, co se jim může stát pomocí internetu. :lol:
rnbw

#982 Příspěvek od rnbw »

Disk staci vymazat, netreba ho hned znicit. Videl som aj vyhodene PC, kde bola cista instalacia Windows. Data mozno neboli prepisane, ale komu by sa chcelo tam nieco hladat nejakymy recovery nastrojmi.

Rozoberam len nefunkcne disky.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#983 Příspěvek od Hubert_79 »

Taky jsem našel PC ke kterému stačilo připojit periferie, zapnout a jelo. Přihlašování? Ne, nač. Bylo to firemní PC ze sklenářství. Plno excelových tabulek, faktury, smlouvy... To samé pár mobilů - plno SMS, komplet kontakty, fotky. I mi někdo nevymazaný mobil prodal na inzerát. Kupoval jsem na inzerát kompaktní fotoaparát a karta plná fotek. Tak jsem tomu prodávajícímu napsal jestli to chce, že to pak samozřejmě smažu.
Nevrtal jsem se v tom, nebaví mě to. Ale ti lidé mohli aspoň ten disk smazat nebo udělat čistou instalaci.
Samozřejmě - slušný člověk to nezneužije a smaže. Jenže každý není takový.
rnbw

#984 Příspěvek od rnbw »

Tu bolo heslo do Windows - sice to data nechrani, ale uplny blbec by na tom skoncil.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#985 Příspěvek od Habesan »

Úplný blbec by to PC nechal v té popelnici...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
lesana87

#986 Příspěvek od lesana87 »

Úplný blbec ho tam vyhodil.
PotPalo

#987 Příspěvek od PotPalo »

A úplný blbec si myslí, že úplný blbec je ten, čo to z toho kontajneru ťahá von. :D
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#988 Příspěvek od Hubert_79 »

A jen úplný blbec tahající PC z kontejneru ven se zabývá tím, co si o něm jiný úplný blbec myslí 8-)
microlan

#989 Příspěvek od microlan »

A tu o popelce znáte?
Není to ani ze SD, zachráněno z černé skládky.
Přílohy
kabela.jpg
kabela.jpg
trid.jpg
trid.jpg
lesana87

#990 Příspěvek od lesana87 »

Hezký. :)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“