Otázka pre pamätníkov (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Pikofarad píše:Hubert_79 píše:pF: Jaký jsi měl v té době čistý příjem?
3800 Huberte,dopis stál 1kčs,ne 19 jak dnes.A pošta ho doručila včas
3800 před rokem 1990 byl podle mě docela nadstandardní příjem (alespoň v běžných dělnických profesích). Já nastupoval po vyučení jako elektrikář/elektronik na pracovišti údržby v elektrárně (rok 1990) a pamatuji si že jsem měl cca 11,50kč/hod což dělalo měsíčně necelé 2tis Kč. Na 3800 čistého jsem se já propracoval až cca v letech 1992-93. ale je jasný že byly profese kde s bralo mnohem víc.
Kód: Vybrat vše
https://row.sk/19WvnAj strýko google už občas trpí sklerózou, ale občas si spomenie.
kazetu, sex a heavymetal (zakázaný ovoce) dneska bez zájmu
Ale ten se objevil na prodejnách jen v homeopatickém počtu. Pár jich nakoupily závodní kluby, Svazarm a možná i nějaká škola. Ale nějak nebyly devizy na kazety, u nás slibovali zahájení výroby kazet v Plastimatu do čtyř let, o pásku nevím, kde ho chtěli brát. Ne tehdejším Orwu by se do týdne ubrousily hlavy, Emgeton na tom byl už výrazně lépe, ale ty nejtenčí pásky mechanicky nevyhovovaly, leda by se kazety hrála vždy v celé délce tam i zpět bez převíjení (pásek se vytahoval víc na té polovině, do které se bořily videohlavy), takže kazety na 2x2 hodiny by byly asi maximum. Systém Video2000 uměl leckteré nepravidelnosti automaticky kompenzovat, s vytahaným páskem však měl větší problémy, než VHS.
Než tedy ty roky uplynuly, kde byl systém V2000?
Pokud jde o VHS, tak v Tuzexu byly Betamaxy i hračky VHS hifi přes 5 tisíc bonů, takže leckoho mohly přijít i dráž, než na 30 tisíc Kčs.
Cena prudce klesala až po roce 1990, kdy se to ve velkém začalo vozit ze Západu a jihu.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Nevím už kolik přesně stál ten VM6671, ale byla to ještě v r. 91 taková raketa, že tu hádku se ženou si pamatuju dodnes
A to jsme přitom doma už měli daleko dražší přístroje...čertví, co to do ní tenkrát vjelo.
Ale byl to dobrý a spolehlivý stroj, vydržel neskutečné týrání kazetama různé kvality z půjčoven a nesčetné kopírování.
Ve spojení s /kolegama/ dobře seštelovanou C430 se na to fakt dalo dívat.