Jednodušší oprava domácích spotřebičů: Evropská unie zavádí
Moderátor: Moderátoři
Jednodušší oprava domácích spotřebičů: Evropská unie zavádí
Opravy spotrebicu
- tomasjedno
To mi vadi hodne dlouho.
Ale muze to mit par hacku.
Napada me, treba EU zavede povinny priplatek "Na opravu" ,jak uz je na recyklaci nebo na autorska prava.
A muze se stat, ze vyrobce treba pracku blokove rozdeli na 2 nahradni dily a udela tim narizeni za dost. Asi ale prehanim.
Me by pripadalo rozumnejsi prodlouzit zaruku na 3 roky.
p.s. výše uvedené příklady jsou desetinásobky cen ke konci bolševika, alébrž dnes jsou výplaty desetinásobné, tak by to asi tak nějak mělo stát
termit256 píše:Kup pozemek, postav skladovaci halu za par desitek milionu...
bu2520 píše:.... docela standardní argumentace ,jak obhájit vysoké náklady.
To není o argumentaci o vysokých nákladech, ale neúprosná ekonomická realita, kterou mohu potvrdit. V šílených devadesátkách jsem dělal servis v jedné velké německé firmě. Vedení bylo nadšené, že měli meziroční růst prodeje přes 800%. Češi kupovali TV a sololitové "HiFi" věže jako diví... a samozřejmě je taky začali vozit zpět na opravy v rámci garance. Na dodávku ND se běžně čekalo i přes měsíc, ale zákazník musel být uspokojen obratem. Potřebné díly nebo i celé základní desky se tedy těžily z přístrojů skladu prodejny. Servis byl během krátké doby zasekaný krabicemi s přístroji co čekaly na ND, nehledě na zmatky ke kterým docházelo poté, když docházely objednané ND. Konce celé anabáze už jsem měl jen z doslechu...