Otázka pre pamätníkov (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Zaky jeden mám a, protože si nechá líbit i třeba horší vedení v neseřízené dráze, používám ho na testovací účely. Podložka matovaná s potiskem, dá se na ni psát, aktivní vrstva vypadá méně hlazená, než mají páske DP, ale nijak nepozoruji, že by to hlavu ANP935 kdovíjak žralo.
Ale magneťák seřízený na Agfa PE41 nebo BASF DP25 není třeba na LPR35 seřizovat jinak.
A pocity z hrania? Je LPR35 niečo na úrovni Maxell UD25?
Totiž kotúčák mám asi mesiac. Dostal som k nemu jednu pásku BASF DP26 a plánujem si nejaké pásky kúpiť. A rád by som ostal do budúcna pri jednom type. Takže zvažujem že buď budem hrať na BASF LPR35 alebo "preladim" magneťák na Maxell UD25. Neviem však čo je lepšia volba.
Viem že Maxell je špička. A mať nejaký poloprofi Revox tak o inom ani neuvažujem.
U tej Tesly sa obávam niekolkých vecí - budem kupovať drahšie pásky, nutnosť preladiť magneťák (strata kompatibility s ostatnými páskami) a hrať to bude plus mínus rovnako ako ktorákolvek AGFA, BASF lebo Tesla (myslím si) nemá parametre ako nejaký profi magneťák, tak tú kvalitu z toho pásku proste nevyužije.
máš-li možnost používej pásek "long play" tl. 35μm vydrží fakt víc za cenu kratší záznamové doby - na cívku Φ18 cm se vejde 540m
Emgetonky jsem neměl rád. Zvuk nebyl špatný, drbání hlav se dalo snést. Ale trpěly náhlými výpadky, což dokázalo nahrávku zcela odepsat. Řešilo se to i v AR a nikdy se to uspokojivě nevyřešilo. Zajímavé je, že u kazet se mi to nestávalo, ty zas drbaly hlavy a měly mechanické problémy.