Lighting na Jack 3,5mm

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Blaicek

Lighting na Jack 3,5mm

#1 Příspěvek od Blaicek »

Zdravím,

Chci příležitostně používat kabelové sluchátka od iphonu u PC, potřebuji tedy přesně opačnou redukci, jakou běžně obsahuje krabička s Iphonem. Zatím jsem na internetu na žádný nenarazil(je možný že to jen správně neumím zadat), jedině za 2 tisíce a za takovou cenu si už raději koupím jiný sluchátka s jackem. Existuje taková redukce třeba do 5 stovek?
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Nevím sice, jak vypadá konektor sluchátek k I-Phonu, ale koukni sem.
Blaicek

#3 Příspěvek od Blaicek »

Zapoměl jsem zmínit, jedná se o ''lightning'' konektor který bych potřeboval redukovat na jack. Origo sluchátka k Iphone hrajou skvěle a na telefonu je nevyužiju tolik jak u PC.

Bohužel odkaz jsem projel a nenašel.
samec

#4 Příspěvek od samec »

Asi preto, že cez ten Apple konektor nejde audio signál, ale digitál a v konektore slúchatok je D/A prevodník.
https://www.ifixit.com/News/apple-audio-adapter-teardown

Takže jedine odstrihnúť lightning a naspájkovať jack. A potom používať s iphonom cez takú tu redukciu, čo sa všade dá kúpiť.

Ale asi ten prevodníku v konektore aj upravuje frekvenčnú charakteristiku, takže bez neho budú hrať slúchadlá celkom zle.
Blaicek

#5 Příspěvek od Blaicek »

Aha tak proto žádné nejsou k sehnání. No nic, budu si muset koupit jiný. díky za info.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Tak to jo - převádět analog na digitál a zase zpět na analog je zbytečné.
To dobrá sluchátka k PC přijdou podstatně levněji.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“