Páječka SOLOMON SL-20, jede naplno

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

Takze to zase funguje :evil:
masar

#32 Příspěvek od masar »

To je nechčestí... :wink:
PotPalo

#33 Příspěvek od PotPalo »

Ale však opravené, hurá. :D
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Zase to rok pojde :D

Nasiel som niekolko nie uplne dobre vyzerajucich spojov. Ziadnym pohybom sa mi nepodarilo docielit, aby to zacalo blbnut.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Konecne to prestalo fungovat, tentokrat asi definitivne.

Skutocne ma teleso zvod na zem! Pri zohriati tak 1000-4000 Ω. Takze pojdem kupit novu rucku (samotne teleso v GME nemaju).
PotPalo

#36 Příspěvek od PotPalo »

V TME majú (mali, kupoval som) aj samotné teleso pre SL-20, len je pod nejakým divným názvom, už si ho nepamätám. Treba pohľadať podľa obrázkov rúčku, odtiaľ je odkaz na teleso. Tiež som kúpil aj celú rúčku, ale mala nejaký tenší kábel, tak som ju rozobral, a zistil som, že je tam o vodič menej. Konkrétne kostra telieska nebola zapojená ako v starej rúčke.

edit: myslím že to bolo toto.
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

Kupil som v GME celu rucku, potrebujem zajtra spajkovat. Povodnu rucku mozem opravit neskor.

To teleso z TME tiez na fotke nema pripojenu kostru. Myslim, ze prave v tom je rozdiel medzi ESD a neESD verziou SL-10/20/30.
PotPalo

#38 Příspěvek od PotPalo »

No neviem, mám SL-20 nie ESD, a v rúčke to bolo pripojené. Na základni je vzadu svorka, kostra telieska je piatym vodičom v kábli spojená s touto svorkou. Akurát tú svorku nemám nikde zapojenú, takže mi je to v podstate jedno. :) Keď som menil teliesko, zapojil som aj ten piaty vodič na jeho kostru (pôvodný bol prinitovaný.

Keď si kúpiš ešte jeden držiak a opravíš pôvodnú rúčku, získaš jednu výhodu. Dve rúčky v dvoch držiakoch, v každej iný hrot, a v prípade potreby iba zapojíš druhú rúčku.
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Tak potom neviem... Vlastne tato SL-20, co mam v robote, tiez nie je ESD a ma to takto riesene. Rovnako to ma SL-30ESD, co mam doma.

Kazdopadne to teleso na fotke z TME nema prinitovany vodic. Ale stacilo by ho uchytit pod skrutku.

Dobry napad s druhym drziakom. Pouzivam vlastne samostatny stojan a drziak priamo na stanici nepouzivam. Do neho mozem dat druhu rucku s druhym hrotom (pouzivam vlastne len dva - normalny a tenky na male SMD). Jednoduchsie ako menit kliestami horuci hrot.
rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

Inak teraz po totalnom vychladnuti ma povodna rucka zvod az 10M... Nova ma nekonecno aj na rozsahu 2000M.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“