Zavirování počítače
Moderátor: Moderátoři
Zakázal bych:
alcmtr
desktop oba dva
výřezy obrazovky
Jestli tam nemáš nějaký speciální aplikace, zkus zakázat ještě:
pdfFactory
Rthdcpl
skytel
wiawizardmenu
Jsou to věci, které to minimálně zpomalují.
Uvidíš co to udělá. Pokud by Ti neběželo něco, co tam máš nainstalované a potřebuješ to, pak to povol. Zkoušel jsi hledat v těch registrech?
workhard píše:Taky to raději řeším přes Format C: Mám dva disky a na ten s Woknama jenom instaluju programy.
A proč to děláš tak drsně, format C: ? Já mám taky dva disky, na obou mám XP a na jednom z nich mám zálohu čisté instalace se vším co tam potřebuju. Když se něco stane, pak nabootuju z toho zdravýho disku, z toho nemocnýho smažu jen ty tři složky který si dělají wokna (Windows, program Files a Dokumenty) a z tý zálohy tam překopíruju tu čistou instalaci. Celý to netrvá dýl jak 15 minut a je nová čistá instalace, žádnej formát C:. Kam bych dával ten zbytek, kterej tam mám? Jestli tam nalezly breberky, pak jsou v těch třech složkách, alespoň sem je nikde jinde nenašel.
Nakoniec som sa zdravo nasr.l, a keďže používam zálohu disku C pomocou Ghost-a, tak som disk C obnovil zo zálohy a tak so PC rozbehol.
Vrátim sa ešte k antispyware a antivír programom - ani Avast, AVG, Zonealarm, SUPERAntiSpyware Professional a SUPERAntiSpyware to nedokázali zlikvidovať, resp. akoby boli pre to svinstvo vypnuté. Preto doporučujem program Spyware Doctor. Zatiaľ si ho neviem vynachváliť. Kto ho vie získať a nainštalovať, určite neoľutuje.
Hejnicek píše:Přesně s tím hajzlem jsem bojoval u sousedů předevčírem. Podařilo se ho vypráskat. Tam šel správce úloh, ale pro změnu zmizely Ovládací panely, nešel Bod obnovy, vlastnosti Plochy taky zablokovaný. Navíc ta sviňa anglicky upozorňovala, že je v PC Malware a vybízela ke stažení dalšího humusu.
Tohle jsem resil nedavno. Co cca 10min hlaska o tom ze mam v pc smejda a abych zakoupil software na odstraneni. Zkousel jsem spybot. nod32. zkousel jsem i reseni z internetu. Pomohl Comodo BOClean. Je spusten v liste a ceka. V jeden okamzik mi zahlasil ze je v pc smejd a jestli ho ma smazat. Dal jsem smazat. A mam klid.
Jenom bych si dovolil poradit dodatečně k tomu co tady bylo psáno. Pokud nejde některý "program" smazat, tak je to jedině tím, že je spuštěn. Po klasickém trojhmatu a jeho ukončení to většinou jde. Pokud jsou ale trošku možnosti, tak doporučuji restartovat počítač do nouzového režimu s přihlášením ke stejnému uživateli. V nouzovém režimu se některé podpory systému automaticky nespouštějí a na 99% se nespouštějí tyto viry, spyware atd. Potom to jde odmazat, odvirovat, vyladit atd.
p32 píše:Jak to tady čtu, tak i trochu závidím jakou že máte zábavu na počítačích. Je možné odstranit každého vira, spyware nebo rezident pomocí prostředků je vlastních windowsů a je jedno jestli jsou to windows 98 nebo XP.
To je sice hezký, ale většinou to odnesou registry, který zůstanou v pěkným bordelu. V lepším případě to zablokuje některý funkce, v horším se s tím člověk trápí dost dlouho než se tam vir přestane objevovat stále znova a někdy je to nejrychlejší přeinstalovat, pokud tam není nic důležitýho.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Už 2x mi ve Firefoxu vyskočilo neodbytné přesměrování s hláškou instalace nějakého suspenzor PC ( suspenzorpc*com) .
Nevíte někdo, co je to za breberku, případně kde se mi ukrývá to přesměrování?
Avast, ZoneAlarm a Spybot S&D mlčí
Edit: vždy jsem se od netu rychle odpojil a nic neinstaloval