Jak zapálit barák

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

Jak zapálit barák

#1 Příspěvek od Crifodo »

Snaha některých lidí přivolat si požár je neskutečná.
Jen náhodně některé špeky v domku.
Přílohy
rozvaděč po drátě.jpg
Skříňka po RPD jako pouzdro pro stykač NT + pojistkové okruhy, cívka stykače podložena kusem koberce aby nedrnčela, zakryto záclonou.
Skříňka po RPD jako pouzdro pro stykač NT + pojistkové okruhy, cívka stykače podložena kusem koberce aby nedrnčela, zakryto záclonou.
el4.jpg
Instalace na půdě, na podlaze cca 70 cm sena, "objímky" z pojistkových pouzder E27, žárovky bez ochranných skel, kabel 4x2,5 napojen v neutěsněné krabici, nezajištěno proti vytržení.
Instalace na půdě, na podlaze cca 70 cm sena, "objímky" z pojistkových pouzder E27, žárovky bez ochranných skel, kabel 4x2,5 napojen v neutěsněné krabici, nezajištěno proti vytržení.
el3.jpg
Prodlužka, nastavované dvojlinky se zuhelnatělými spoji, schováno vedle dveří v závěsu, částečně přitlučeno na palubkové obložení.
Prodlužka, nastavované dvojlinky se zuhelnatělými spoji, schováno vedle dveří v závěsu, částečně přitlučeno na palubkové obložení.
el2.jpg
roztrojka použitá jako zásuvka na pohyblivém přívodu, ke dvěma přímotopům.
roztrojka použitá jako zásuvka na pohyblivém přívodu, ke dvěma přímotopům.
el.jpg
zásuvky, brutálně přetěžované vodiče AYKYLO spojené za zásuvkou v plastové svorkovnici, vypáleno, instalační krabice uvnitř pokrytá vrstvou sazí.
zásuvky, brutálně přetěžované vodiče AYKYLO spojené za zásuvkou v plastové svorkovnici, vypáleno, instalační krabice uvnitř pokrytá vrstvou sazí.
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Tos osobně "revidoval" ? Taky jsem viděl podobný, možná horší věci. Radši z těchto míst odcházím, kdyby tam člověk něco opravil a tyhle hrůzy někde v místnosti vedle zapálily, za popotahování to rozhodně nestojí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

. . . nejhorší jsou ti co si myslí, že tomu rozumí.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

Crifodo - je ti jasné o jaký průšvih si říkáš?

Prostuduj si §5 Občanského zákoníku a přemýšlej jak moc budeš zodpovědný až se něco stane, že jsi "věděl, ale nekonal"...
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Pokud nebude mít majitel tý hrůzy žádnej doklad o provedený práci, jak ti někdo dokáže že jsi o tom věděl? Tvrzení proti tvrzení. Proto odcházím.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
doktor365

#6 Příspěvek od doktor365 »

Prodlužka na průtokový ohřívač vody 8O
Přílohy
IMG_20161227_155904.jpg
IMG_20161227_155904.jpg
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

monterjirka píše:"věděl, ale nekonal"...

vůbec jsem tam nebyl, resp. neznámý pachatel to všechno vyštípal a nechal jen jeden okruh v slušném stavu.

Uživatel, který v něčem takovém žije, ostatně asi počítá se vším jako správný fatalista.
dlbm

#8 Příspěvek od dlbm »

No, jako vtip dobrý, ale dost často se setkávám s obdobnými věcmi.
ALE! pokud majitel po poučení,že TAKTO OPRAVDU NE!!! nepochopí, tak OKAMŽITĚ !!! ODCHÁZÍM A NIKDY JSEM V TAKOVÝM BARÁKU NEBYL !!!!!
Kremik

#9 Příspěvek od Kremik »

Žárovka pasuje do pojistkového pouzdra? To mě nikdy nenapadlo :D
doktor365

#10 Příspěvek od doktor365 »

občas jim prý něco nejde
Přílohy
IMG_20150226_171224.jpg
pojistky vydržely ,vše co bylo za tak kaput
pojistky vydržely ,vše co bylo za tak kaput
IMG_20150226_171218.jpg
IMG_20150226_171218.jpg
IMG_20140512_155215.jpg
běžná věc
běžná věc
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

Kremik píše:Žárovka pasuje do pojistkového pouzdra? To mě nikdy nenapadlo :D
E27 je E27 :D
MiraSt

#12 Příspěvek od MiraSt »

Pasuje. Je tam stejný závit. Ale je potřeba na místo doteku dát šroub M4 přiměřené délky a zašroubovat "přes závit". V tom spodku je závit 4X1.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Mame tu na fore jedneho experta na vsetko, co stavia z odpadu. U neho to bude vyzerat podobne.
ohryzek36

#14 Příspěvek od ohryzek36 »

Ty překlemované pojistky jsem už taky potkal - v HDS-ce chalupy, co jsem vloni koupil...

Zbytek elektroinstalace byl v podobném stavu - ani se nedivím, že tam už hořelo - naštěstí jen v zadní přístavbě, ve které byla pálenice. Prý to chytlo od nějaké staré prodlužky - prý to ale bývalému majiteli nedávalo smysl - 40 roků fungovala a zničehonic začala hořet.
mihal

#15 Příspěvek od mihal »

Tiež som už toho videl. Vyslovene prúserové kombinácie - 230V prívod nabíjačky cez svorky na banániky, od svorky 5 cm odizolovaná fáza, pripojené v sieti, yebnuté pod kopou bordelu v garáži. Predlžováky ku kosačke po polmetri seknuté, na konci zásuvka do krabice bez krabice, kábel odizolovaný s rezervou niekoľko cm. Namotaná na strome i v daždi a stále v sieti. Osvetlenie v studni "stovkou" spínané otočením žiarovky.
Užívateľ - majster býva spokojný. Nepríjemné však je rozširovanie týchto technológií po okolí.
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“