Jak zapálit barák
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- pocitujlasku
U nás se počítalo ne 5, ale 6A na každej drátek ... Takže 3 vlákna měly s rezervou utáhnout to, co 16A motorová patrona. A 4 vlákna jsme dávali místo 25A patrony ...pocitujlasku píše:EKKAR: ako sa to niekedy pocitalo, jeden drot z lankoveho kabla = 5A poistka, alebo tak nejak. proste bezna prax na dedine.
Výrobce "Hospodářské Okružní Pily HOP-77" (první polovička 80. let), tehdá nějaký kovovýrobní družstvo, dalo spínací skříňku s otočným vypínačem Y-D na "kolíbku" pily - jenže pojistky místo k motoru nacpali taky do tý samý litinový škatule. A kolíbka přenáší všecky vibrace od řezání, jenže tyhlety "samodržný" soklíky asi tenkrát neexistovaly, nebo prostě nikoho "chytrýho" nenapadlo je tam dát ...Achab píše:EKKAR píše:...vibracema se uvolnil šroubovací porculánovej vršek na motorový pojistce...
Vyrábí se i otřesuvzdorné provedení. Pojistkový spodek má pružnou západku, hlavice na závitu předlisované vruby.
Nevím z jakejch patron jsi to sbíral ty, ale z těch motorovejch porculánovejch se ten "píseček" částečně rozpouštěl ve vodě a následně se slepoval do tvrdejch hrudek. Jestli to byl/je křemeňák, tak minimálně namočenej do nějaký soli - kterou ten tvůj kámoš pak před nasypáním do akvárka jednoduše vymyl při proplachování.jirka5 píše:EKKAR napsal:
(on to není písek, ale nějakej zhášecí fluorid nebo kýho hroma hajzl)
Vážně Ekkare? Sbíral jsem kdysi pro kamaráda spálený pojistkový vložky, on totiž ten písek z nich schraňoval rybičkám do akvária. Není mi známo, že by to některá rybička nepřežila.
A kutilmile - nelituju tě
Otřesuvzdorné hlavice a spodky se vyráběly minimálně od 60-tých let, ale v běžných typech spínačů pro nástěnnou montáž se nepoužívaly.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!