usazený tuk v odpadu (vyřešeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovar

usazený tuk v odpadu (vyřešeno)

#1 Příspěvek od kovar »

Zdravím přátelé. Mám jeden ,na oko banální dotaz ,ale potřeboval bych dost kvalitní odpověď od zkušených.
V naší školní kuchyni máme před varnými kotli sběrný žlábek pro vypouštění zbytků po uvaření . Většinu chytnou kuchařky do kýblů ale stejně se do odpadu něco uloží a pak to neodtéká!Je to takový divný tuk že ho nerozpustí ani NaOH!
Ani při vyšší teplotě.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Naposledy upravil(a) kovar dne 17 říj 2019, 20:54, celkem upraveno 1 x.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Sadra17

#2 Příspěvek od Sadra17 »

na čištění odpadů jsm používali i kyselinu solnou, ta by to nesežrala ?
kovar

#3 Příspěvek od kovar »

Né.Kyselina neodstaní tuk! :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

kovar píše:Nemáte s tím někdo zkušenost?

mám zkušenost z doby revizí v jídelnách, že v suterénu měli lapol
https://biowa.cz/lapoly-tuku/lapol-tuku/
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

co biologicky aktivní látky ?
Druchema Golem P Bio 500ml

Dávkujte nejlépe na noc, v době nejmenšího průtoku vody, aby měl přípravek čas působit (6 - 8 hodin). V případě silně zanesených potrubí je vhodné postup po několik následujících večerů opakovat. Jako ochrana proti zanášení potrubí postačí udržovací dávka 60 ml přípravku 2x měsíčně.

Při užívání bio enzymatických prostředků nedoporučujeme současně používat v odpadech dezinfekční přípravky, kyseliny a louhy, které by mohly zničit účinnou bakteriální kulturu.
mojza

#6 Příspěvek od mojza »

Jojo, u obchodních center kde je více kuchyní= stravovací centrum se budují lapoly. Aspoň v r. 2005 jsme je měli v obch. centru Galerie Nové Butovice. A musely se při zaplnění spec. vyvážet. Většinou to vozili do spalovny.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

To ale předpokládá, že se to do toho lapolu dostane, což tady je nejspíš problém.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

Jo, před léty se nepoužívala sračka zvaná palmový tuk
Když lidi souhlasí, aby je někdo z hamižnosti krmil hůř než dobytek...
dred

#9 Příspěvek od dred »

Mám výborné skúsenosti s týmto:
STURA FACILE - ČISTIČ ODPADOV S OBSAHOM KYSELINY SÍROVEJ 66 BÉ
Prípravok je určený k prečisteniu len plastových a keramických odpadov umývadiel, spŕch, WC, kanalizácie a podobne., upchatými tukmi, mydlom, vapennými usadeninami, vlasmi, papierom, vložkami, handrami. Pri používaní je nutné vylúčiť styk prípravku s rukami a vniknutím do očí. Do prípravku nikdy neprilievať vodu, z dôvodu nebezpečenstva vystreknutia a následného poleptania.
Přílohy
stura facile.jpg
stura facile.jpg
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Tak to s louhem děláš špatně . Nic lepšího v chemii neexistuje . Potom již jenom pero , vytahovat po kusech a otírat . Hrozná robota .
Sandal

#11 Příspěvek od Sandal »

Výkonnější WAPku a k tomu krtka.Mám namysli trysku na hadici.Je to určený přímo na čištění potrubí.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
vrky

#12 Příspěvek od vrky »

To chce hustější louh ne naředěný.
milous2

#13 Příspěvek od milous2 »

S výše jmenovaným přípravkem "STURA FACILE - ČISTIČ ODPADOV S OBSAHOM KYSELINY SÍROVEJ 66 BÉ " a louhovým krtkem jsem vytvořil " KRAKATIT" , který na mě bafnul z ucpaného odpadu umyvadla. Nemít brýle,které mi ochránily oči,tak tady dneska nepíši. Čistil jsem odpad u jednoho dědka,který dokázal sifon s odpadem ucpat natolik,že by tam neprošel vlásek. Přitom jsem si byl jistý,že ten odpad nemůže být natolik ucpán,jelikož jsem jej měl rozmontován po malířích,kteří zhruba rok před nastěhováním dědka onu místnost s umyvadlem malovali a do umyvadla krom vajglů od cigaret co při práci vybafali,naházeli všechny hřebíčky,skobičky co byly na stěnách. Dědek za ten rok odpad ucpal nedojedenýma obědy,které tam sunul za pomocí jednoho ramínka z věšáčku na ručníky co bývaly u umyvadel. Věšák ukrad ve vedlejší místnosti.Krom toho umyvadlo používal jako pisoár,jelikož mu bylo na obtíž se trmácet přes chodbu na záchod. Hold inženýr jak vyšitej. (v důchodu ) Jizvu na předloktí od těch sraček a chemie co proti mě vyletěly mám napamátku. Moje blbost,vím,ale že to dědek ucpe natolik,to jsem opravdu nečekal. Tak to je jedna vzpomínka na opravdu poctivý čistič odpadu jménem : "STURA FACILE - ČISTIČ ODPADOV S OBSAHOM KYSELINY SÍROVEJ 66 BÉ " :lol: OPATRNĚ !!!
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Přitom čistý hydroxid sodný 1 kg z (labar.cz) stojí 49,- Kč za celou plastovou flašku. :wink:
masar

#15 Příspěvek od masar »

milous2 píše:S výše jmenovaným přípravkem "STURA FACILE - ČISTIČ ODPADOV S OBSAHOM KYSELINY SÍROVEJ 66 BÉ " a louhovým krtkem jsem vytvořil " KRAKATIT" , který na mě bafnul z ucpaného odpadu umyvadla...
A neutralizace neproběhla? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“