Konec bankovnictví u ČS a XP
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Konec bankovnictví u ČS a XP
Zkusil někdo z vás to ošidit třeba pomocí "User Agent Switcher" a podobných aplikací? Moje osobní zkušenost je taková, že IT požírač hamburgerů nic jinýho nehlídá. Navíc mu to může být u pr....e, protože máme minimálně dvojitou ochranu a i kdybych se přihlásil z DOSu, stejně potřebuju další ověření platby.
Mimochodem, v tom článku je chyba. Avast na XP stále funguje, sice se neaktualizuje jádro, ale databáze ano.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- monterjirka
monterjirka píše:Ať se nám to líbí nebo ne, budeme (bohužel) přijmout vývoj
Nemusíme.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
k tomu xp: to nie je len systemom, v xp napr. uz nejdu nove certifikaty, lebo je tam algoritmus, ktory xp nema a tusim ze aj prehliadace zastavili pren vyvoj.
Test TLS 1.3 https://tls13.1d.pw
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Některé weby mi přestaly na win XP jít úplně. Třeba ČSFD nebo dos4ever.com. Při pokusu o otevření stránky se firefox tváří, jako by nic otevřít neměl, prostě se nic neděje. IE 6, který na tomto počítači ještě mám, jen napíše, že stránku nelze zobrazit, jako by nefungovalo internetové připojení. Ping funguje normálně.
ZdenekHQ píše:https://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/clanek/internetove-bankovnictvi-ceske-sporitelny-nebude-fungovat-na-windows-xp-40299880
Zkusil někdo z vás to ošidit třeba pomocí "User Agent Switcher" a podobných aplikací? Moje osobní zkušenost je taková, že IT požírač hamburgerů nic jinýho nehlídá. Navíc mu to může být u pr....e, protože máme minimálně dvojitou ochranu a i kdybych se přihlásil z DOSu, stejně potřebuju další ověření platby.
Mimochodem, v tom článku je chyba. Avast na XP stále funguje, sice se neaktualizuje jádro, ale databáze ano.
Dérty pýnysiz z oné spo řiť elny zřejmě netuší, že server obsluhující jejich "benking" komunikuje se zákazníkovým programem (prohlížečem) v jeho PeCe, nikoliv přímo s O.S. Je to z jejich strany samozřejmě alibismus (nebo dostávají kapříky od tvůrců komerčního O.S. a výrobců HW, aby to s "nepodporovanými" systémy nešlo?).
V poslední době se těchto všiváren děje víc - Firefox >50 zase trvá na instrukcích SSE2, stránky jako bývalý Stream (seznamzpravy.cz) přestaly fungovat s tím, že se odvolávají na "libavmediacodec" v O.S., dřív stačil mezičlánek v podobě flashe. Zatáčka fix - tohle měl od dob HTML5 údajně prohlížeč umět sám!
Pro monterjirka:
Provozuji na XP Firefox 47..48 (vždy jen takovou verzi, aby chodilo "vše", co si člk přeje, protože s každou novou verzí je běžící program větší a větší).
Aukro přestane donekonečna točit kolečkem po úpravě jednoho parametru (javascript.options.strict=true). Je to ddebilita pseudoweboprogramátorů Aukra, se starším designem stránek se to nedělo. Podobně se po zásazích "inovátorů" občas znefunkční webové rozhraní mailu Seznamu, jeho mapy a stejným způsobem se séře i komerčka.
Ať se nám to líbí nebo ne, budeme (bohužel) přijmout vývoj.
To není vývoj, ale umělý byznys. Návrhář přidá límci proužek a ejhle - máme novou verzi oblíbené košile (a je možné vykázat pracovní činnost). Nebo jako se to teď děje v případě přechodu z DVB-T na T2. Nic revolučního nás (při předpokládané obsahové bídě) nečeká. Jen reklamy v HD.
Ono také půjde o podporu novějších šifrovacích protokolů, které ve starých OS nejsou a aktualizovat již nejdou
Tohle mě taky séře, jelikož není důvod, aby to bylo v kompetenci O.S. Má to "umět" prohlížeč, či jiné programy využívající veřejné sítě typu internetu. Jo pardon, to by pak padla další omezení a při důsledném používání systémových volání typu WIN32API by pak racionálně řešený prohlížeč fungoval dodnes i ve WIN9x a na starém PeCe, což je pro jisté zainteresované nežádoucí.
Bylo by to na delší úvahy.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ať se těma hamburgerama udusí.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]