Vtipy, vtipné články a odkazy IV
Moderátor: Moderátoři
EKKAR píše:Na to není potřeba jezdit k Erdoganovi. Stačí Hradec Králové a jeho "kruháč u vopice" = křižovatka na vnějším okruhu ležící mezi Malšovicema ("pod lízátkama") a hradeckou krajskou nemocnicí. Pro ty míň znalý - vyjíždí se tam z okruhu směrem k Futuru a dál na I/35 směr Holice, Vysoký Mejto atd. Křižovatka dvou víceproudovejch komunikací se zeleným ostrůvkem uprostřed, řízená semtamfórama a fungující jako dvojpruhovej kruháč ...
Tam se říká "Na Kotli". Když jsou vypnuté semafory, je to dvoupruhový kruháč, když semafory fungují, jde vlastně o čtyři propojené křižovatky. Lháti bych se styděl, mockrát jsem to viděl, a ještě k tomu zrovna dnes před desátou tudy projel.
Hradec byl po desetiletí pokusným králíkem ve vedení dopravy a dopravním značení, zažil jsem tam od roku 1972, co tam jezdím, několik pukusů "udělat to jinak", ale ten Gočárův okruh byl za první republiky tak nadčasově vymyšlený, že se podařilo vylepšit jen detaily. A zkazit toho moc neumožnil, proto Hradec Králové ustál i bez obchvatu houstnoucí provoz a stále je jedním z nejkomfortněji průjezdných měst v ČR.
A zrovna tento kruhák je vymyšlený a synchronizovaný náramně dobře.
Ale to by spíše patřilo do vlákna o dopravním značení, kde jsme to už řešili.
ZVUK2000 píše:Nejstarší a možná stále největší kruháč v ČR je v Havířově. Desítky let v pohodě, a nedávno tam přibyly semafory
Možná největší, ale nejstarší je otázka. Vždyť se Havířov stavěl v 50-tých a 60-tých letech. Kruhák u nás na náměstí postavili začátkem 50-tých let a byl jedním z prvních v ČR.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADt%C4%9Bzn%C3%A9_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD
A kutilmile - nelituju tě
- patrikvarga
https://youtu.be/XLqhIlPE7M0?t=24
Docela názorně a pochopitelně.
- Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí?
- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. Pořád super.
- Koupit je musíš, od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.
- Ne. Sušenky od mamky nepřichází v úvahu.
- Že koupíš jinde levněji nebo že Ti je mamka dá. To mě nezajímá, dostal si na to mé peníze.
- Neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a dáš 5 korun pokuty navíc.
- Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky.
- Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek.
- Dostal jsi peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený.
- Abys byl dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohohle cizího kluka.
- Nechceš, že ho neznáš? Ale ty musíš poslouchat!
- Jinak už nedostaneš peníze, bude pokuta, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu.
- Když poslechneš, bude dobře. A když vezmeš do tvého pokoje víc cizích chlapců, třeba dostaneš peníze i na bonbóny.
- Že tě občas zmlátí? To mě nezajímá.
- Ještě maličkost, už nejsi Honzík ani kluk, ale jen eurodítě.