Tesla K304 Condor - typy středobasových reproduktorů

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TomTomUH

Tesla K304 Condor - typy středobasových reproduktorů

#1 Příspěvek od TomTomUH »

Jak je to s osazením středobasových reproduktorů v Condoru? Standard je ARO 4659, ale třeba v mém červeném je 4658. Proč? Condor s 4659 mi přijde, že hraje líp.

Takže bych rád slyšel vaše názory a zkušenosti, co kdo v jakém Condoru má nebo viděl a co si myslí.
Nepodařilo se mi nic rozumného dohledat.
elektrosvit

#2 Příspěvek od elektrosvit »

Kondoři procházeli v průběhu výroby různými změnami a úpravami zapojení. Obecně je asi známa změna snímače autostopu z původního mechanického "komutátoru" na optickou bránu. Starší kusy měly v obvodu DNL použity nějaké hybridní IO, později byly osazovány MA151. U některých kusů jsem viděl na zadní desce na mechanice doplněnou nějakou destičku s 1 tranzistorem, nevím, k čemu slouží. Změn je určitě více. Co se týká reproduktorů, předpokládám, že osazovali zrovna takové, jaké měli k dispozici. Přidávám odkazy na dva změnové bulletiny, kde by úpravy měly být zachyceny.

Bulletin 1

Bulletin 2 - Zde je zakresleno i optické koncové zastavení.

EDIT: Pomocná destička má funkci "MUTE", později byly součástky z ní přidány do přepracované desky D8.
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

Tady jsem se ohledně repro ptal, já měl ty repro bez označení
http://www.radio-forum.cz/viewtopic.php ... ndor#p5438
TomTomUH

#4 Příspěvek od TomTomUH »

O vyjmenovaných změnách vím, v tom červeném je zrovna to MA151 i mechanika s optickým autostopem. Ale nebylo mi to jasné s reproduktorama a stále není, ale bude to jak píše elektrosvit. Asi brali, co bylo, Condor byl vyvýjený a vyráběný "na rychlo". Takže si je v tom červeném vyměním za 4659 a originalitu nijak nenaruším... Věřte mi, 4659 v tom Condoru hrajou líp. Jen je mi divné, že vždycky a všude jsem v Condoru viděl 4659 a jen v mojem červeném, kterého jsem pořídil s neporušenou plombou, jsou 4658. Buď je dávali tak málo, nebo jsem viděl málo Condorů :lol:
pajap

#5 Příspěvek od pajap »

Ahoj, bylo by možné obnovit odkazy na změnové Bulletiny, nejlépe všechny, ve kterých byly zachyceny změny a úpravy Condor?
Matně si pamatuji, že např. v tuneru byly krátce po rozjetí sériové výroby provedeny úpravy šířky AFC apod.
Díky
Zdraví Pája...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“