VoIP telefon

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Osmdesat

#16 Příspěvek od Osmdesat »

p32 píše:
Osmdesat píše:Normální pevná telefonní linka je pro mě linka v standardní analogové pevné kovové telefonní síti, zvané JTS (jednotná telefonní síť)
Dobře a teď mi vysvětli, kde se tedy vyskytuje v praxi. Co bylo, to bylo.
Ale analogová telefonní linka se stále vyskytuje. Linky pozemní tlf. sítě se sice dnes převážně využívají pro přenos xDSL, ale hovorové pásmo je v nich stále vyhrazeno k použití. Ale nevím, kolik linek u nás je momentálně ještě v hovorovém režimu reálně v provozu, vzhledem k VoIP kampani, kterou O2 spustilo, a jestli ne-VoIP linku lze nově ještě zřídit. To fakt nesleduji.
Co z původní JTS dnes zbylo, jsou sice vlastně jen ty dráty do baráků, ale ta ústřednová technologie se v historii měnila několikrát (manuální ústředny -> automatické mechanické ústředny -> automatické elektronické -> digitální ústředny -> (nevím, jak se to jmenuje dnes). Zpětnou kompatibilitu se "starým telefonem po prababičce" ale zachovávají.

p32 píše:U nás je jedna i druhá telefonní linka prostě normální pevná, protože je přes drát. Že je od odorika a nějakým záhadným způsobem, to ženu prostě nezajímá a nechce zajímat. Na to má jednoduché odpovědi a ty tady nebudu referovat. Nejsou urážlivé, ale jsou z jejího oboru. :lol:
Nojo, jenže tady není emimino.cz
p32

#17 Příspěvek od p32 »

To je možná tvůj obor, její určitě ne.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:Můžeš to mít tedy normálně "pojízdné". Vem teda telefon k nějakému známému, přicvakni ho k jeho routeru, zapni a mělo by to jet. Pokud to nepůjde, tak by mohl být problém, jak psal rnbw, v blokování od toho distributora voipu.

Dobrý, tak do toho VoIP naláduju údaje z používanýho Cisca, pak ho odpojím a zkusím ten dosud nepoužitej VoIP telefon a jestli bude chodit, skáknu s tím k synovcovi na odzkoušení. Má internet od O2, takže se uvidí, jestli T-mobil VoIP bude chodit. Až bude čas tak to vyzkouším a poreferuju.
No a když to nebude chodit, tak tam jsou dva adaptéry 5V/0,5A a 2 ks AAA NiMh. Ostatní bude na vyhození.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Preco na vyhodenie? Vsak to predaj ako celok.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Pochybuju, že si to někdo bez VoIP přístupu koupí. Většina operátorů nabízí VoIP telefon v rámci smlouvy za směšnou cenu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#21 Příspěvek od p32 »

A proč ne? Stačí mu internet a registrace u jakéhokoliv distributora voip volání. Po té nastavení telefonu podle toho distributora.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“