Samsung UE46H5303AW náhrada základní desky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vlada-c

Samsung UE46H5303AW náhrada základní desky

#1 Příspěvek od vlada-c »

Navazuju na tohle moje vlákno.

Samsung UE46H5303AW, chassis CY-DF460BGLV1H, panel LSF460HN02-A01, T-con BN41-01938B. Už podruhé odešla základní deska BN94-07772H. Podsvícení bez připojené základní desky svítí, 13V je OK. Po připojení mainboardu podsvícení zhasne, napájení desky začne periodicky přeskakovat mezi 13V (on) a 8V (standby). Vsadil bych se, že uhnily nějaké kontakty v BGA pod procesorem, ale to jen hádám.

Panel - datasheet zde - je 1920x1080 60Hz s 51pin LVDS konektorem. Mám na Ali objednaný 40pin konektor pro miniITX PC desku, kterou bych chtěl k panelu zkusit připojit (a TV rozběhat s pomocí Kodi/MythTV a USB DVB-T2 tuneru). Výsledek je nejistý, LVDS konektor na PC desce je zapojený úplně nestandardně - dá-li se u LVDS vůbec o nějakých standardech mluvit - a budu to muset prodrátovat vlastními silami. Navíc mě trochu tlačí čas a kdoví kdy konektor dorazí.

Chtěl bych proto zkusit jednodušší, i když taky dost šílenou cestu: neměl byste někdo funkční TV desku Samsung pro 12V panel 1920x1080 60Hz, která by uměla DVB-T2, a měla 51pin LVDS konektor? Datasheet k mému panelu mám, takže by kompatibilita LVDS konkrétní desky měla jít poměrně snadno ověřit, pokud se bude vědět k jakému panelu byla nová deska původně určená/připojená. Ostatní parametry jsou podružné - podsvícení mám vyřešené, napájení desky, pokud bude jiné než 13/8V se dá přizpůsobit, mechanicky to samozřejmě nebude sedět a bude to masakr předělat, ale s tím bych si poradil.
vlada-c

#2 Příspěvek od vlada-c »

Bohužel se mi zde nikdo neozval. Uvažoval jsem, že bych zkusil některou z TV s prasklým panelem nabízených na Bazoši. Prodávající (východní cizinec) byl ale v telefonu protivný, neochotný, mj. při koupi není možné ani základní odzkoušení, natož pak otevření krytu. Nepodařilo se mi ani z jiných zdrojů dohledat jakými komponenty jsou nabízené TV osazené.

Mezitím dorazil objednaný konektor, tak jsem zkusil propojení s PC deskou a podařilo se. Podrobný report zde.

Jinak si myslím, že upgrade novější DVB-T2 deskou by smysl i velkou naději na úspěch měl, pokud člověk vhodnou desku sežene a nezalekne se nezbytných klempířských úprav zadního krytu.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“