Sháním servisní manuál pro váhu Transporta SOD-3

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Osmdesat

Sháním servisní manuál pro váhu Transporta SOD-3

#1 Příspěvek od Osmdesat »

Z rozpadlé hospody jsem si přinesl tohoto macka a chtěl bych mu v budoucnu věnovat trochu té láskyplné péče.
(S tím, že jej pak nejspíš věnuji muzeu, kde bude mít bezpečné útočiště, neboť těžaři digitronů číhají za každým rohem a nic jim není svaté :lol: )
Nějak na internetu neexistují zmínky o této váze. Přitom je (alespoň pro mne) celkem legendární - když v 86. slavnostně otevřeli v Přerově Prior, tyto váhy tam jakožto novinku používali v uzeninách. Byť už s v té době staromódními digitrony. Asi byly dostupnější než LED-displeje. Ale působilo to docela kúl.
Kdyby kdokoliv cokoliv k této váze měl, s vděkem uvítám.

P.S. Napsal jsem i do Tonavy Úpice, což je pokračovatelský podnik Transporty Úpice, kde tuto váhu vyráběli. Snad odpovědí a dokumentaci poskytnou.
Přílohy
IMG_0387.jpg
IMG_0387.jpg
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ked som bol maly, vzadu v potravinach na sidlisku bolo "masiarstvo" (biele kachlicky a prazdne haky na maso) a mali tam tiez tieto vahy. Bol to vtedy zazrak, rovno to vypocitalo cenu.
jaroh1

#3 Příspěvek od jaroh1 »

V r. 1982 som ich vlastnoručne vyrábal čo potrebuješ
Osmdesat

#4 Příspěvek od Osmdesat »

Zatím mi stačí schéma, ke studiu funkce. Jo a při manipulaci mi z ní vytekl olej. Vážicí plošinka poklesla. Takže tam budu muset doplnit olej, jen vědět jak a jaký olej. A tím pádem bude potřeba zkalibrovat, samozřejmě stačí od oka.

Odepsali mi z Tonavy a prý už k této váze žádnou dokumentaci nemají. Potřebovali by proplesknout. Hlavně, že se chlubějí stoletou tradicí, ale už asi ani nevědí, co dřív vyráběli. :roll:
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Elektronika funguje?
Osmdesat

#6 Příspěvek od Osmdesat »

To ještě netuším. Zapojil jsem to do zásuvky a něco v tom vybouchlo. Ale naštěstí to nejspíš vypadá jen na tradiční "odchod" odrušovacího prvku - tlumivkokondenzátoru. Ty odrušovací svitkáče po delší nečinnosti rády bouchají. Hlavní spínač totiž nebyl zapnutý a před ním se nachází jen ten odrušovač.
Takže snad po práci to proklemuji a vyzkouším, jestli nehoří trafo. Pak se uvidí dál. Teď to raději budu zkoušet po částech, abych neodrovnal "výpočetní středisko", které bych asi dokupy nedal.
Právě jsem to otevřel a co na mě vylezlo, je tedy dokonalý orloj, to se musí nechat. Já naivka si myslel, že v tom bude nějaký kalkulačkový šváb a hotovo, jenže ono je to sestavené z TTLek. Taky jo, je to rok výroby 1980, podle štítku, takže mnohem starší, než jsem si myslel. Ale jsou v tom už použity LED diody LQ100.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Orloj by som cakal, ale s procesorom.
dj_Paul

#8 Příspěvek od dj_Paul »

dej prosím někam fotky toho orloje...... :P
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ako si dopadol s touto vahou? Nejake fotky toho orloja by neboli?
Osmdesat

#10 Příspěvek od Osmdesat »

No zatím mi to tu jen leží. Má i kontakt na váhaře, který by ten servismanuál měl mít. Ale zatím jsem se k ničemu nerozhoupal.
No fotky bych ale udělat mohl.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“