Jak spolehlivě vyhnat myši
Moderátor: Moderátoři
Potkana vzduchovkou zabijes, ale musis ho trefit do hlavy a z blizka.
můžu potvrdit, ale opravdu zblízka - někdy před cca 15-ti lety, takže je to snad promlčený
Výkon se tady u nás vždycky posuzoval průstřelností bukové překližky různé síly a na délku dvorku, tj. asi 8m.
Překližek tu vždy bylo dost, díky přítomnosti LVD Valaška ve městě, od 3mm do 15mm. "Odřezky" u nich někdy byly i kusy 30x30cm i větší, nebo kusy, co měly uprostřed v horní vrstvě dýhy zadýhovaný "suk". Všecky moje počáteční "přístroje" teda měly většinou překližkový kastle
Běžná 621 sotva diabolkou prostřelila pouze tu nejslabší, 3mm překližku a v 5mm nechala pouze větší důlek, nebo zůstala seknutá v prvních dvou vrstvách.
Ten můj vražedný přístroj na stejnou vzdálenost diabolkou prostřelil sedmičku a ještě se i zaprášilo z cihly zídky za překližkou..
Potkany tady u nás nemáme, ale když tu byli pár let po sobě přemnožení kosi, co nám žrali 3/4 jahod a pak nepohrdli i rybízem a malinami, sundával jsem je z hřebenáčů jednou ranou, jako růžičky na střelnici. Možná už to pero časem a věkem změklo, nevím, musel bych to vyzkoušet.
Pak se to asi trochu hodilo na vojně. Přestože kosa je cosi úplně jiného, i tak jsem si vystřílel pár opušťáků a jakýsi pochybný odznak. V rámci záchrany cti i výsledků hodnocení celé roty, jsem občas nafasoval dvojnásobek munice a střílel i za spolubojovníky.
To se v 80. letech už dělalo v tom všeobecném bordelu úplně běžně. Velící střeleb podle příkazu velitele roty pak dělal, jakože si furt zapaluje cigáro ve větru a podobně
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]