IO pro zvyšující zdroj proudu
Moderátor: Moderátoři
IO pro zvyšující zdroj proudu
- zvyšující měnič pro napájení 9 až 12 V
- proudový zdroj řádově stovky miliampérů (konkrétně 200 mA)
- úbytek na LED cca 30 V (na změřeném vzorku LED je 28 V)
- rozumná dostupnost a cena
- pouzdro pájitelné v domácích podmínkách
Ideální by bylo, kdyby byl řídící obvod v jednom pouzdru s výkonovým prvkem, ale není to nutná podmínka.
Používat zvyšující měnič a lineární zdroj se mi nechce neb mi to připadá prdlé. Použít zvyšující měnič a pak spínaný zdroj proudu mi připadá prdlé ještě více.
Máte někdo, prosím, nějaký tip na typ? Spínaných zdrojů proudu je hafo, ale nacházím jen snižující. Připadá mi, že takových měničů bude existovat přehršle, ale vyhledávače mi je asi tají.
Neniu - zkus mrknout třeba na LED5000 od STM.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tech obvodu se dela mraky, jen si vyber ten se nejvetsi ucinnosti pri tvem proudu.
https://www.ebay.com/itm/DC-DC-Step-Up- ... Sw8FRZrQLT
Michal22 píše:ok1hga - tvoje odkazy nezobrazují proudové zdroje, ale napěťové.
Neniu - zkus mrknout třeba na LED5000 od STM.
ten tvůj LED5000 není nic jiného jak ta LM a nebo obyčení MC34063, z obouma to de udělat, jen stačí trošku uvažovat
Třeba to bude jen osekaný, ale funkční základ, který bude potřeba například odrušit. Jako moduly D-zesilovačů z ebay, bez dodatků sice funkční, ale v sestavě s jinými komponenty kvůli rušení nepoužitelné.
Ale to se přeci i u zdrojů dá dořešit dodatečně. Však o tom bastlířina vlastně je. Netřeba znova vymýšlet kolo.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tahle úprava je funkční, celej modul je od cca 65,-kč
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
http://www.jova1.cz/ostatni/celovka1/celovka1.html