Jaké SDR?
Moderátor: Moderátoři
Kolik máš těch spektráků, vyměním za to GSM měřidlo, tam jsou útlumáky dobrý
Základní stanice umí 10MHz-1000MHz, ale ta je moc kompaktní na rozebírání, umí to přesnej CW generátor, spektrák do 10MHz šířky a nf osciloskop.
Rozšíření 1800MHz je udělaný klasicky s potrubím
Můžu se podívat, co je tam přesně za typ, ale jsou to ty HP33...
Má to tracking ?
Nevíš, co do toho omylem pustíš, já jsem takhle odpráskl třeba přepínací sondy 1:1/1:10 když jsem si zapl na osci omylem 50R zakončení, 1:1 kaput, ani jsem o tom nevěděl.
Spektrák jsem půjčil kamarádovi, co dělá TV převaděče, vrátil mi ho hluchej a to ty 2W snášel bez problémů
Oprava mixu přišla na 5k, za 3k je k mání
Výhoda těhle starejch šrotů je, že jsou šumově lepší a mají menší šumový jiter (díky YIG oscilítoru na 1. mixu), takže se dá na mezuli něco vytáhnout.
I když je to rozdíl třeba jen 10dB, tak je to o něčem jiném, hlavně při úzkém pásmu
Zvukově asi jako elektronkové A proti tranzistorovému D
Spektrální analyzátory za 300k jsou už takový horší a levný krámy typu Rigol v podstatě nepoužitelný kukátka na hraní pro děti.
Sranda že ta vysokofrekvenčka se nějak moc neposunula.
- kolaloka139
Napadlo mě že bych si na střechu nainstaloval nějakou širokopásmovou anténu např. Sirio SD-1300.
Problém asi ale bude že náš barák nemá hromosvod (sundali jsme ho při výměně krytiny)
breta1 píše:jestli je to
https://svetelektro.com/modules.php?nam ... fbd2bdcdd3
tak já tam BAN nevidím
Psal jsem adminovi (znám ho) a dal to do pořádku - byla to rychloakce nějakého agilního moderátora...
kolaloka139 píše:Problém asi ale bude že náš barák nemá hromosvod (sundali jsme ho při výměně krytiny)
co na to revizák a pojišťovák ?
klidně si tam tu anténu od Sirio dej, ale prostuduj si informace na téma oddálený hromosvod
na netu je informací dost a dost . . .