relé pre mechanický posun
Moderátor: Moderátoři
Ja mam v byte vzduchotechniku kde jsou na vetracich snad 150W motory, rozvody vzduchu vedene 150mm hadicemi, vymeni to 300m3/h vzduchu apod. a kdyz se mi pojebala klima, myslel jsem si ze byt aspon trochu vychladim tou vzduchotechnikou kdyz vecer teplota klesne, tak bez sance. S vnitrni teplotou to prakticky nic neudelalo dokud neni rozdil venkovni vnitrni teploty aspon 10C. To co zamyslis s malym PC vetrackem jsou naprosto vyhozene penize a ztrata casu. Ver mi, mam to vyzkousene.
Udelej si doma pokus, vypni topeni pokud ho mas rizene termostatem, zapni odsavani na hajzlu a sleduj jestli ti bude teplota v byte klesat. A pak to porovnej s tim, kdyz jen vypnes topeni. Rozdil nepoznas. Nasledne zkus otevrit okno a budes tam mit kosu okamzite
P.S. je to drevostavba, interiér je tiež drevený, takže to má podstatne menšiu tepelnú kapacitu, než murovaná stavba.
P.S. aby sa nezabudlo na pôvodnú otázku .. neviete niekto kde sa dá kúpiť a ako sa volá tá súčiastka, čo otvára a zatvára lamely na týchto ventilátoroch? https://www.ventilatory-prodej.cz/koupe ... ou-zaluzii
komak píše:Tak tomu zase neverím...
Vyzkousej a uvidis
Ty 6cm vetracky jsou mereny buhvijak, nezapomen na tlakove ztraty, dej si ten vetrak do pulmetrove trubky (sila steny) a hned bude objem vzduchu treba jen desetinovy.
Kdyz vymenis celkovy objem vzduchu za 3 hodiny (i kdyby to vetracek dokazal), nedocilis tim z hlediska teploty vubec niceho. Otevri na chvilku okno i dvere, pruvan ti stejny objem vzduchu vyfoukne za par sekund. Za tri hodiny pote tam ale budes mit teplotu stejnou jako predtim.
Zrovna dnes jsem přivezl ze servisu auto, měnili mi tam motorek centrálního zamykání. Dva vyměněné jsem si vzal, jeden je už rozebraný, chtěl jsem se kouknout, co tam je (je tam motorek, jeden převod a šnek, co otáčení převádí na posuvný pohyb, pokud má někdo zájem, dám sem fotku), napadlo mne, že na něco takového by se hodil. Jeden je ještě vcelku, úplně vadné nebyly ale údajně u těch motorků slábnou magnety a někdy nezamknou. Pokud by měl někdo zájem může ho mít na zkoušky zadarmo když si přijde.komak píše:...Potrebujem v podstate cievku s jadrom s väčším posunom (napr. 10mm), na ktoré budem vedieť pripojiť niečo mechanické...
https://www.fiatdily.cz/foto/katalog/d- ... 57247.jpeg
Největší rozměr té krabičky je cca 6cm