Win 10pro externí dvd mech neotevře cd/dvd medium

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Win 10pro externí dvd mech neotevře cd/dvd medium

#1 Příspěvek od robo »

Mám externí china mechaniku CB 31005 a win 10pro. Když do mechaniky vložím medium a po chvíli pravým myšákem zvolím otevřít tak se otevře šuplík mechaniky, ne adresářová struktura media. System jednotku vidí jako GT50N USB device. Podle ohlasů na netu je to MS ovladačem- ne oni nemůžou udělat funkční os, to bych chtěl moc. Zkusil jsem co navrhuje net, přidat do registru klíč, hledat ovladač mechaniky-nemožné, a pak pár dalších nápadů z netu a nic. Odinstaloval jsem app ISO.. pro virtuální mechaniku že prý to může dělat problém. Nic. Mám tady jedno soukromé DVDčko a že mám udělat deset kopii. Říkám maličkost, a vono ne, leda tak pod win7, tam to fungovalo. nemáte někdo zkušenost , řešení? Díky

Lenovo ThinkPad T530, Win10pro 1809.
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Nevím, jestli tě chápu dobře, ale položka Otevřít v menu mechaniky vždycky sloužila k fyzickému otevření mechaniky.
Už minimálně ve WinXP, ale mám pocit, že i ve Win98.
Co ti brání na ikonu jednotky kliknout levým myšítkem? Potom se ti přeci otevře ve Windovs prohlížeči celá struktura filesystemu disku...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

Přesně jak píše Michal, volba otevřít vždy fyzicky otevřela mechaniku. Dokonce i když 2x poklikáš levým na mechaniku bez média, tak se taky otevře
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hubert_79 »

Vyzkoušel jsem to s interní mechanikou.
Prázdná mechanika - pravý myš, "Otevřít", mechanika se otevře a vyskočí hláška ať do mechaniky vložím disk.
Plná mechanika - pravý myš "Otevřít" a normálně se otevře adresářová struktura disku.
Testováno v "Tento počítač", aktuální Win 10.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Zjavne to nenacita disk - vadna mechanika.
dj_Paul

#6 Příspěvek od dj_Paul »

chtělo by to zkusit jiný, zaručeně funkční disk
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

Na samotne vysunuti mechaniky je v kontextove nabidce prikaz "vysunout". Pokud mechanika vyhazuje suplik pri vlozenem mediu a prikazu "otevrit" tak je to nejspis kvalitni cinska prace a mechanika slepa jak patrona...
robo

#8 Příspěvek od robo »

Pokud není medium v mechanice tak se otevře, jeli v ní cd otevře se obsah cd.
Má za sebou nějaké čtení a pár vypálených medií. Mám tady ještě sony ntb s win 7 a tam se mechanika chová stejně. Točí, sem tam v ní zahrčí jak v disketové mechanice a to je vše. Je s ní ámen.
Koupil jsem tedy novou externí dvd mechaniku od Asus a ta na 10 funguje normálně. Ještě by byla možnost sehnat funkční mechaniku z ntb a přehodít ji. Nemá někdo?

Jo a beru zpět vše ohledně MS, ale to jen v tomto příspěvku
Přílohy
DVD mechanika.jpg
DVD mechanika.jpg
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Na bazosi to koupis za kilo, v dnesni dobe je to uz spis elektrosrot.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Pozerám že Win10 to má pekne dosraté. Na WinXP sú dve možnosti: Vysunúť - vysunie čiže otvorí dvierka na mechanike, a Otvoriť- otvorí adresár-obsah disku. A je jedno či tam je alebo nieje disk, pri prázdnej mechanike to otvorí prázdny adresár a ukáže súbory čakajúce na zápis (túto funkciu nepoužívam).

edit: nič nehovoriaca fotka. Odfoť aký má konektor a napíš hrúbku mechaniky.
dj_Paul

#11 Příspěvek od dj_Paul »

tak fotka říká 12.7mm a SATA

Zaklínadlo je GT50N

Nová stojí 400kč
robo

#12 Příspěvek od robo »

Proběhla akce bazoš, jeden prodejce bydlí tak 15 minut chůze ode mě. Co má najeto nevím, podle datumu pamatuje čalouníka. Nová mechanika by podle papíru zvládla vypálit dvd 8* a ta co jsem donesl umí max 6. Dneska už se nepálí tolik jako dříve a počkám si o chvilku déle. Čte a vypaluje taky. Za 139 nekup to. Furt se vyplatilo koupit china ext. mechaniku
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“