BTVP TESLA C416 - zavada obrazovky?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#16 Příspěvek od Návštěvník »

PetrK píše:
WLAB píše:-> Frenky: Co se tyce odstraneni D4 a C22 - bez efektu. V okamziku, kdy je obraz hnusny - je hnusny i po vyrazeni zminenych soucastek.....

Přižhavování obrazovky bych skutečně viděl až jako poslední možnost.
A myslíš Petře,že až ta obrazovka po přižhavení za dva roky odejde,že to bude někdo řešit?? Když jsem neměl regenerátor,tak jsem tohle dělal a musím říct,že jsembyl překvapen,jak to dlouho vydrží,kamarád ji má u dětí v pokojíčku a po přižhavení,jede už sedmý rok a stále s dobrým obrazem!Osobně bych asi na tu vyčerpanou obrazovku,která i blbě ostří nekoukal ani náhodou a tak proč si nevylepšit obraz hned,když už je to stejně na dokoukání.
wendys
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od wendys »

ikdyž jsou tam místo zenerky diody a zdají se ti dobré, tak je vyměň!
PetrK
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PetrK »

Anonym píše:A myslíš Petře,že až ta obrazovka po přižhavení za dva roky odejde,že to bude někdo řešit?? Když jsem neměl regenerátor,tak jsem tohle dělal a musím říct,že jsembyl překvapen,jak to dlouho vydrží,kamarád ji má u dětí v pokojíčku a po přižhavení,jede už sedmý rok a stále s dobrým obrazem!Osobně bych asi na tu vyčerpanou obrazovku,která i blbě ostří nekoukal ani náhodou a tak proč si nevylepšit obraz hned,když už je to stejně na dokoukání.

Ale jo, máš samozřejmě pravdu, taky jsem už pár obrazovek přižhavoval. Tady ta konkrétní vada se ale objevovala i v době kdy ta obrazovka dávala ještě jinak slušný obraz, tak si jenom myslím že by bylo lepší upravit ty obvody třeba jak radil achil podle toho Grundiga, je to šetrnější. I když vím že to přižhavení taky pomůže a v podstatě už jsou to tak staré stroje, že asi opravdu už není co zkazit :wink:
**** Petr ****
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“