"Radarový" svítidla
Moderátor: Moderátoři
"Radarový" svítidla
Zapojený to je paralelně ze stejný fáze natvrdo do čidla a přes spínání vypínačema za čidlo pro delší svícení bez pohybu. Teoreticky by se mohl osadit vypínač na napájení čidla ale to je takový na 3,14ču. Kdo má chodit cvakat vypínačem při a po každým dešti, nehledě na to že může začít pršet o půlnoci a nebo pokud se to nechá vypnutý, tak se zase někdo ve tmě přerazí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Jak funguje ten radarový modul jsem tu už psal, tak jen stručně:Uvnitř je oscilátor a nějakej směšovač. Oscilátor napájí vysílací anténku a 1vstup směšovače. Přijímací anténka je na 2 vstupu do směšovače. Rozdíl frekvencí ( Dopplerův jev - odraz od pohybujícího se předmětu) se na výstupu pak vyhodnocuje vhodnou elektronikou a spíná relé. Někdy se využívá společné anténky. Přímý signál z oscilátoru na obou vstupech směšovače se vyruší.
Tak jsme začali s postupnou výměnou za PIR senzory, ty fungují dobře.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Artaban001
- Artaban001
Taky jsem psal, že to reaguje na pohyb vody v plastovým potrubí - bohužel v době, kdy jsem to zjistil, tak jsem měl pouze funkční světlo s radarem, takže tam nehrozilo, že bych jej mohl pitvat.