Něco kolem stavařiny
Moderátor: Moderátoři
Něco kolem stavařiny
Strop je hurdovej a tak jsem myslel, že nakoupím závitovky a každej rám zavěsím na 6 kusů. Existuje ale něco v M5-M8 na kotvení v hurdách? Klasická kovová kotva do betonu je moc dlouhá a navíc by mohla hurdu rozrthnout. Překlápěcí hmoždinky jsou jen na malý závity.
Co takhle nějaká chemická kotva v dvojdílný kartuši? Pomatlat s tím konec závitovky a zasunout do otvoru v hurdě? Nojo, ale dovedu si představit, že než ta chemie zatuhne, tak mi steče po závitovce dolů a nebo se rozleje nad hurdou do lívance. Bude to vůbec držet?
A taky mám docela záhadu kvůli vrtání do hurd. Předpokládal jsem, že mezi hurdama jsou I profily, do nich zasunutý úhlový tvarovky a do nich naskládaný hurdy. Nojo, ale elektrikářský hledač kabelů a kovu ve stropě nic nehlásí. Omítky může být cca 1-1,5 cm a tvarovka 2-3 cm. Že by to takovej kus železa na vzdálenost cca 4-5 cm nezdetekovalo? Vingl 25 x 25 mm to ve vzduchu uloví na 10 cm bezpečně. Nebyla náhodou i technologie na pokládání hurd na podšalovanej strop kdy se do mezer daly dráty a celý se to zabetonovalo jako u Miako hrnců? Bohužel když se to stavělo, tak jsem nebyl přítomen a nikdo si to už nepamatuje.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Vyvrtáš díru podle vnějšího průměru tohoto košíčku, nacpeš jej tam, naplníš chemickou kotvou a rychle tam nacpeš závitovku.
Pak počkáš a už můžeš šroubovat.
P.S.: třeba Fisechr tomu říká plastová sítka.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Celeron píše:... Nojo, ale dovedu si představit, že než ta chemie zatuhne, tak mi steče po závitovce dolů ...
To naopak budeš mít pořádnou makačku, abys stihl všech 12 děr na jeden směšovač. Záleží na teplotě okolí, ale cca za 3-4 minuty je to tuhý.
Jinak to sítko na duté cihly funguje dobře, jenom je potřeba ho naplnit celé (na rozdíl o děr, které se plní cca do půlky). Sítko má víčko, po naplnění je dobré to zavřít. Pak to neteče při vkládání závitovky ven, ale bokem ze sítka.
Hodně zásadní pro úspěch je díru pořádně vyfoukat, i trocha prachu vadí dost.
-
petrfilipi
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A propo, jakej rozměr I-čka se dával na rozpon cca 4,2 metrů? I120 nebo I140? Pamatuju, že mezi vrškem hurdy a vrškem I-čka bylo asi 4 cm a tak to vypadá, že tam jsou I120.
To jirkati: Takovýhle zateplování jsem dělal že jsem lepil na původní strop 4 x 5 metrů celoplošně stavebním lepidlem 8 cm polystyrén bez talířovek. A lepil jsem i polyš ve spárách navzájem. A na to perlinka a pak lepidlo a štuk. Drží to od roku 2001 dodnes. Všichni mi říkali, že bez talířovek to spadne. Ale proč, polystyrén skoro nic neváží a milimetr perlinky a milimetr štuku je tak 2kg na 1m2.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Popřemýšlej, jestli by nebylo lepší do stěn zazdít 4-5 jeklů napříč garáží.
-
petrfilipi
Prostuduj to. Ukotvíš vše kam chceš.
Mám na to certifikát a vím že to funguje.