Něco kolem stavařiny
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Do děr jsem potom bateriovkou vyřízl M8 závit sadovou jedničkou. Dával jsem bacha, abych neprojel závitníkem moc hlunoko skrz železo do betonu, jen tolik, co dá náběh závitníku. Udělal jsem takhle 10 kotev. M8 sadová dvojka už bateriovkou nešla, musel jsem vratidlem, ruce vytahaný jak vopice. Bohužel, závitník šel v každý díře otočit jen cca 4 x pak začal skřípat špičkou o beton či cihlovou patku nad železem traverzy. No a trojkovej ještě horší, ten šlo otočit max 2-2,5 x .
Nenapadá Vás někoho, jak se zbavit tý cca 2 x 0,75 mm (6,5 na 8 mm) šlupičky betonu či cihlový patky nad železem traverzy, který by zničilo závitníky?
Nebo se na prohloubení závitů vykašlat a konce závitových tyčí přetočit a upravit na závit M6 a tyč před zašroubováním napatlat nějakou tou chemií na kotvení. Zašroubovat jen ty cca 2 závity M8 a zbytek bude držet ta chemie mezi závitem M6 a dírou 6,5 mm nad železem traverzy.
Nějaký jiný nápady?
Díky
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale říkám si že chemická kotva zese nepůsobí rozpínací silou jako klasická hmoždinka/kotva, takže by to držet mohlo.
Jako alternativa pokud by toto mělo být rizikové bych vyvrtal otvory v té plechové základně dále od okraje.
(chápu že taky bude záležet na kvalitě toho betonu - k tomu můžu jen říct že je to beton z betonárky)
Řetězy by měly být u stropu pod úhlem 5° směrem ke zdi, aby tlačily tyče spíš do zdi než ven. Větší úhlel už způsobí, že se tyče po zatížení budou prohýbat.
Mezi tyče se dají vodorovně desky.
Máme doma naštěstí všude stropní panely beton, hurdisky jsem použil
pouze na mezipatro dvourameneho schodište s vrchni betonovou deskou.
http://old.konstrukce.cz/clanek/kotveni ... ou-deskou/
Jestli to je na mě, tak na těch závitovkách zašroubovaných do závitů v traverzách mezi hurdama ten rošt visí už 5 let. A žádnej problém s tím není krom toho, že tam bydlej i pavouci a vše je pos raný od much. To jen někteří chytrolíni zde netuší jak to udělat a moc se nenadřít.milosak píše:Vrtat tam díry a točit závity na 3x to musela bejt pakárna, kolik ti je let ??
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!