Potřeboval bych poradit jak tento lokátor napájet s autobaterie , USB nabíječka do zapalovače no jo ale k tomu potřeba kabel který sice mám ale je ale zabírá moc prostoru , já bych potřeboval abych to mohl napájet s od kontaktů na baterie tak se potřebuji ujistit jestli ten rozdíl asi 1.5 V by mohl tomu ublížit ,nebo zkoušet se mi to nechce s pochopitelných důvodu
GSM lokátor 102 b a jeho provoz v autě
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
GSM lokátor 102 b a jeho provoz v autě
Potřeboval bych poradit jak tento lokátor napájet s autobaterie , USB nabíječka do zapalovače no jo ale k tomu potřeba kabel který sice mám ale je ale zabírá moc prostoru , já bych potřeboval abych to mohl napájet s od kontaktů na baterie tak se potřebuji ujistit jestli ten rozdíl asi 1.5 V by mohl tomu ublížit ,nebo zkoušet se mi to nechce s pochopitelných důvodu
A kutilmile - nelituju tě
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady bacha!!!
Podle toho cos teď napsal je v tom lokátoru něco podobnýho, jako v powerbance = je tam lithium-polymerovej akumulátor, kterej je na jednu stranu nabíjenej přes snižovací měnič z USB - a na druhou stranu je z něj přes další měniče napájenej zbytek toho lokátoru. Ty potřebuješ najít místo, kam trvale připojit USB napětí = +5V, aby z nich už v tom lokátoru vestavěnej měnič mohl nabíjet tu interní baterku ...
A kutilmile - nelituju tě
Napájet to budeš přímo z 12 V. Před modul dej pojistku, odhadem by mohla stačit T1A.
Nastavíš tam 4,2 V (maximálně, možná raději 4,1 V), potom stočíš trimr pro CC do minima, na výstup připojíš ampérmetr a nastavíš na něm tak 0,8 - 1 A.
Tím nasimuluješ připojený akumulátor. Nyní můžeš výstup modulu připojit přímo na svorky, na které byl dřív připojen vlastní akumulátor pro GPS tracker.
Ale jak už bylo podotknuto- pokud to nedoplníš nějaký vhodným akumulátorem, bude to fungovat jen dokud někdo neustříhne dráty.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Nabíjená Li-Ion aku má dovolené napětí max 4,2V, tak to by snad již neměl být až tak nebezpečný rozdíl do pěti voltů pro připojené elektrické obvody.
A pokud by tam bylo za provozu pět voltů, tak by snad na ty kontakty šel připojit ten snižující měnič na 5V, případně ho trošku ve zpětné vazbě výměnou rezistoru "utáhnout", aby dával jen 4,2V a je problém vyřešen.
Vašek
EDIT: zase pozdě
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
markoni píše:Ten je modul se mi zamlouvá
A je za celých 30kč včetně poštovného na Ali.
Hádám, že by mu stačilo předřadit nějaký ten slušnější transil na 27V a bylo by to celkem bezpečné. Teď sem ho bral na nabíjení Aku taky..
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
edit ten odběr asi byl při odesílání SMS mimochodem ta informace o poloze vezme dvě
poznámka já jsem s e díval kdy jsem ten lokátor kupoval na aukru ano je to přes dva roky jejda jsem sám překvapen tak dlouho mi to slouží