Nastavení termostatu tepelného čerpadla
Moderátor: Moderátoři
Nastavení termostatu tepelného čerpadla
http://www.vorcz.cz/picturesk2/VOR/19/2 ... 4_RD31.PDF
Nic neříkající název vlákna upraven podle pravidel.
Hill
Co jsou to parametry a co je nastaveni tam napsane neni, ale tipuju ze k nastaveni bude patrit ta zadana hodnota teploty (SET). Aspon tak jsem to pochopil ja.
V kazdem pripade bys mel poznat podle tech kodu co vlastne momentalne nastavujes.
Do nastaveni se dostanes pokud to tlacitko pridrzis 3sec, do parametru ho musis drzet 10sec. Pokud si ale chaoticky menil kde co, budes muset projet vsechny parametry podle manualu jestli tam nemas treba nastavene chlazeni misto topeni apod.
takze ako uz pisal termit, je otazne co vsetko si rozhasil
cisto pre zmenu setpointtu staci
stlacis "Enter" na 3sekundy
zobrazi sa "Set"
stlacis a pustis "Enter"
sipkami nastavis pozadovanu teplotu
stlacis a pustis "Enter"
Stlačením ľavého tlačidla na 10 sekúnd sa dostanete do servisných nastavení. Ak ste v nich niečo zmenili a neviete čo, máte dve možnosti: zavolať na tel. číslo uvedené v tom .pdf manuáli, alebo si naštudovať riadiacu a automatizačnú techniku.
Ten překlad je teda parádně zprasenej, nedivím se, že si s tím nevíš rady.
Tlačítka asi zamčený nemáš když se dostateš do nastavování. Odemknutí a zamknutí se dělá součastným stiskem SET a šipka dolů po doby 10 sekund. Stav by ti to mělo vypsat při tom držení - Pof uzamčeno, Pon odemknuto.
Nastavení teploty se dělá po stisku tlačítka SET (nejblíž u displeje) po dobu 3 sekund. Vypíše se ti teplota na kterou se má regulovat. Šipkama nahoru a dolů jde změnit. Na konci zase smáčkneš SET a po 10 sekundách by to mělo zase ukazovat teplotu v místnosti.
Ta změna teploty jde ale jen v rozsahu, co je povoleno v parametru LoS a HiS (maximum dolní a horní teplota, neplést s HYS což je hystereze spínání.) Je klidně možný, že LoS a HiS je nastavený na 20 stupňů a pak ti nejde nastavit 22 stupňů po tom třísekundovým stisku SET pro nastavení požadovaný teploty.
Pokud potřebuješ nastavit některý z parametrů, co je v tabulce v návodu, tak musíš stisknout SET na 10 sekund a pak se objeví první parametr HYS. Mačkáním šipek nahoru a dolů se pohybuješ po řádcích tabulky parametrů tabulky v návodu. Pokud potřebuješ některý parametr změnit, stiskni na něm SET, měly by se ti ukázat číselný hodnoty. Šipkama nahoru a dolů je můžeš změnit a stiskem SET se hodnota uloží a můžeš pokračovat na další parametr.
Osobně bych nastavil:
HYS 2 stupně
LoS 17 stupňů
HiS 23 stupňů
Koukni jaká je hodnota Act, měla by být 1 jako topení. Ale pozor, může být i 0 jako chlazení ale potom musí být výstupní relé zapojeno opačně než pro topení.
Na ty tři hodnoty kolem alarmů se vykašli, nejspíš nejsou vůbec použitý.
OFS je možnost doladit teplotní čidlo pokud moc kecá proti jinému teploměru.
Ty hodnoty kolem odtávání a kompresoru je na delší povídání.
Nastavení Celsius a Fahrenheit je jasný.
Res je nastavení rozlišení teploty na celý stupně nebo na jedno desetinný místo.
To by chtělo pokecat po mobilu až u toho budeš stát a říkat co vyčteš. Zítra nejsem asi do 15 hodin u PC jestli tak dej do SZ svý číslo.
edit: pár lidí bylo rychlejších než jsem to sepsal ale na rozdíl ode mne to nikdy neviděli ani nenastavovali.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
vážení chtěl bych tady na fóru velmi poděkovat Celeronovi-Jirkovi, který mě po telefonu navedl krok po kroku tak, abych zprovoznil ten termostat. Je to vzácný člověk, takových je velmi málo. Nikdo ho nenutil a on se nabídl a poskytl mě nezištně svůj volný čas. V dnešní době naprosto nevídané. Takže už mám teplo zajištěné a budu usínat s dobrým pocitem, že jsem měl vlastně štěstí a na Jirky narazil na zdejším fóru.
Jirko, ještě jednou moc a moc děkuji.
Kdyby to někoho zajímalo, tak byla mezní teplota His nastavená jen na 20 st a tudíž požadovaná teplota nešla zvýšit. A dále byla nastavena HYS (hystereze spínání) na 10 st, což je hrozně moc. Tu jsme snížili na 1 st, víc se nedoporučuje aby necykloval kompresor tepelnýho čerpadla. Přílišný cyklování kompresoru je pro něj hrob.
Asi se to Staškovi podařilo při pokusech o přestavení teploty změnit jinde, než bylo potřeba. Původně tam taková hodnota určitě nemohla být, to by nemohlo rozumně řídit teplotu.