Sony Bravia - kterou?
Moderátor: Moderátoři
Sony Bravia - kterou?
dotaz v nadpisu vás asi rozesmál, že... Ale kvůli dvbt2 chci pořídit novou televizi a hledám dobrou duši, která se orientuje v označení modelů televizorů Sony. Hledám Android TV, obrazovka 55 palců, tunery alespoň DVBT2 i DVBS/S2. Cena kolem 20-25.000,- Kč. Loňský nebo předloňský model mi neva. V drtivě většině u nás na TV běží Netflix, 30% DVBT, 10% youtube.
No a teď potřebuji poradit model, který bude mít kloudný displej. Velmi naivním způsobem jsem došel k https://televize.heureka.cz/sony-bravia ... e/#section
Důvod, proč vznáším dotaz sem je, že před léty jsou si podobně naivně koupil SONY Bravia a cca po měsíci mi tady na foru někdo řekl, že kdybych si připlatil 2tisíce, mohl jsem mít 4k model. To jsem tehdy nevěděl (a ani to, že bych ho měl chtít).
Děkuji za tipy.
-
petrfilipi
petrfilipi píše:...4k model jsi nepotřeboval, nepotřebuješ a potřebovat nebudeš...
Pokud jde o televizi, tam dost pochybuju i o účelnosti HD. Možná někdo, kdo má oči jak ostříž nebo kouká z půl metru rozdíl pozná (pokud ho nesežere komprese), ale jinak je to úplně jedno. Něco jiného je to u monitoru PC na který se kouká víc zblízka a 4K na větším monitoru přijde vhod. Ale diskuze o účelnosti nebo neúčelnosti HD by asi zabraly dlouhou dobu. Televize 4K nevysílá a vzhledem k tomu, jak se staví k HD tak asi ani ještě dlouho nebude, youtube je pokrokovější, takže se tam videa 4K najdou dost hojně a občas i 8K, takže tam ten argument padá.
V obchodě si tu TV omrkni a chtěj vidět obraz na ČT1 (nejlepší) a na Nově (nejhorší) a pokud možno v čas TV novin tj. asi v 19:30 hod. Na ksichtech ve studiu uvidíš ty rozdíly nejvíc, na ukázky z nahraných médií moc nekoukej, tam je to stejné.
-
petrfilipi
Ale FHD, to je něco jiného, to musím souhlasit s uživatelem Syron. Přijímáme pouze terestrické vysílání, ale je opravdu rozdíl, když přepnu na ČT1HD - tedy pokud ten rozdíl není způsoben např. ještě nižším bitratem jiných (komerčních) TV.
Jak jsem tady již psal, já jsem před rokem podstoupil kolečko Samsung (chyběly mu kodeky) - Sony (právě s Androidem - občas se sama od sebe vypla (asi aktualizace) a po 14 dnech se jí zdvojil obraz - okamžitě jsem ji vracel) až po LG. S tou jsem po uživatelské stránce naprosto spokojen. Dost lidí tady haní její podsvit, tak uvidím, jak dlouho vydrží.
PF
No a kupovat dnes jen FHD, tak to je stejné jako trvat furt na nákupu OS XP a ne OS W10.
Haní, ale proč? Protože si neumí stáhnout podsvit na 50% a zesílit naopak jas. Takže mají sice stejný obraz, podsvit jede na 100% a jas je na 50%. To je stejné jako hanit obyčejnou žárovku na 220-230 V, která bude připojena furt na 250 V, že vydrží necelý rok a potom kupodivu už nejde.petrfilipi píše: až po LG. S tou jsem po uživatelské stránce naprosto spokojen. Dost lidí tady haní její podsvit, tak uvidím, jak dlouho vydrží.
Metz sice delal vynikajici crt televize, ale nejsem si jist, jestli napis metz znamena, ze je metz i uvnitr.