Konec podpory WIN7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

#46 Příspěvek od Hejnicek »

Ted jsem predelaval svuj nejdulezitejsi pro me pcecko.
Stahnul jsem W10 pres ten jejich tool. Zatim to funguje OK, takze premyslim cim nejlepe zardousit spolehlive ty jejich zas... updaty.
makak

#47 Příspěvek od makak »

Dřív nebo později to dopadne tak, že mnozí budou potřebovat dva počítače. Jeden na blbnutí na internetu vystavený všem útokům mrkvosoftu a druhý, utržený od jakékoliv komunikace s okolím na vážnou práci.
Achab

#48 Příspěvek od Achab »

xsc píše:Po každém updatu je něco přenastaveno na MS default - vždy zabezpečení, aby Win opět bonzovaly každou pitomost, asociace změněny na jejich programy atd. Takže bezproblémové to rozhodně není.

Z uživatelských nastavení se u mě nic nepřestavilo, mimo obnovení zablokovaného windows update a dvou kosmetických úprav přímo v OS. Obnovení základních funkcí a nastavení, uživateli běžně nedostupných, je u přeinstalace normální. Ještě ve verzi 1803 se zpětně nainstalovaly 3-4 odstraněné aplikace (asi malování 3D, prohlížeč virtuální reality a ještě něco). Verzi 1909 jsem přeskočil a 1903 už odstraněné aplikace neobnovila. Naopak některé jdou nově odinstalovat, ale nevím kterých se to týká, většinu jsem zlikvidoval už dřív. Jak jsem psal, na doladění stačila čtvrthodina a žádný problém u mě není ani nebyl. S ovladači jsem měl zatím asi štěstí, že je žádná chyba nepostihla.
Osmdesat

#49 Příspěvek od Osmdesat »

makak píše:Dřív nebo později to dopadne tak, že mnozí budou potřebovat dva počítače. Jeden na blbnutí na internetu vystavený všem útokům mrkvosoftu a druhý, utržený od jakékoliv komunikace s okolím na vážnou práci.
Dřív nebo později vindousy bez spojení se svým „domovem“ stejně odmítnou běžet... Ještě později se budou bútovat přímo z netu, ze serveru Mirkosoftu... :evil: (Já vím, já vím, jsem konspirační teoretik a alarmista :lol:)
kejki

#50 Příspěvek od kejki »

S tou změnou asociace to můžu potvrdit, starší paní si stěžovala, že má obrázky anglicky a předtím byly česky. Samosebou šlo o program na prohlížení. Je to nějaký malý netbook, jako byl Asus EEE.
A ano, na brouzdání mám NTB a na desktopu si budu sušit XP na práci.
termit256

#51 Příspěvek od termit256 »

Ted jsem na jednom starem PC aktualizoval z W7 na W10 (jde to udelat stale zdarma)
Poznatek pro skarohlidy, po smaznuti docasnych a instalacnich souboru se mi uvolnilo cca 25GB na disku. Vzhledem k tomu, ze na compu je systemovy disk SSD jen 128GB, je to celkem znatelna uspora. Provadel jsem upgrade se vsemi nastavenimi a aplikacemi. Zda se ze vsechno fuguje, jen VMware Workstation hlasi nejakou nekompatibilitu, coz by se melo vyresit preinstalaci.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Hubert_79 »

termit256 píše:Provadel jsem upgrade se vsemi nastavenimi a aplikacemi. Zda se ze vsechno fuguje

Ale to je špatně, to přece fungovat nemá. Všichni to říkají/píší...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
termit256

#53 Příspěvek od termit256 »

Dokonce se tam aktualizoval NOD kteremu uz davno skoncila licence (comp byl ve skrini) i navzdory tomu, ze jiz byla prenesena na jiny pocitac ktery byl v te dobe pripojeny k internetu (licence je jen pro 1 PC) a funguje to na obou :-)
rnbw

#54 Příspěvek od rnbw »

Pouzivate nejaky nastroj na odstranenie/zablokovanie toho malwaru, co tam M$ ma? Myslim hlavne keylogger a dalsie uniky dat, reklamy, 🤐 hry a ine veci, ktore sa nahodne instaluju?

Windows nepouzivam, ale parkrat som to instaloval a uplne mi to stacilo.
termit256

#55 Příspěvek od termit256 »

Nevim co konkretniho mas na mysli, ale co nechces, odinstalujes, vypnes nebo zakazes to firewalu.
Kdyz potrebuju PC na praci, nezbyva nez to pouzivat. Filmecky je asi jedno na cem je spoustis.
rnbw

#56 Příspěvek od rnbw »

Lenze po kazdom velkom update to tam mas vsetko naspat.

Jednoducho povedane: potrebujem niekomu upgradovat Windows 7 na 10 tak, aby mu to nekradlo data, nenutilo sa stale prihlasovat do M$ konta, nevyskakovali tam ziadne reklamy a nepridavali sa tam ziadne pochybne aplikacie.

Ale to by som chcel asi vela...

Ja nastastie nepotrebujem ziadny SW, co by bol len pre Windows.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Hubert_79 »

Jestli jsem se do MS konta na výzvu systému přihlašoval jednou za rok? Reklamy? Kde přesně mají vyskakovat? Jestli to nemám rozbitý, když na mě žádné neskáčou. Atd.
Přijde mi to trochu takový "jedna paní povídala".
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od forbidden »

rnbw píše:Pouzivate nejaky nastroj na odstranenie/zablokovanie toho malwaru, co tam M$ ma?

Pokud se s tím nechceš dělat ručně, tak používám třeba O&O ShutUp10. Nicméně je to třeba semtam znovu prověřit.
rnbw

#59 Příspěvek od rnbw »

Hubert_79 píše:Jestli jsem se do MS konta na výzvu systému přihlašoval jednou za rok? Reklamy? Kde přesně mají vyskakovat? Jestli to nemám rozbitý, když na mě žádné neskáčou. Atd.
Přijde mi to trochu takový "jedna paní povídala".

Bud si slepy alebo ignorant. Toto je co?
https://www.howtogeek.com/269331/how-to ... vertising/

forbidden: Dakujem.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“