Vyhledávání na EB (oddělené vlákno)
Moderátor: Moderátoři
Vyhledávání na EB (oddělené vlákno)
Odděleno, původní vlákno je ZDE ZdenekHQ
- elektrosvit
- elektrosvit
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
To tam mám vážně napsat, že mezera se bere jako znak, i když není vidět?
On totiž opravdu dobrý vyhledávač ve stylu Google už dnes používá umělou inteligenci, tím ale právě ničí obyčejné technické uvažování a hlavně to musí běžet na pořádným železe. I na EB zabírá vyhledávácí index docela solidní prostor a při pokusu o jeho obnovení server jednoduše spadne na příliš mnoho dotazů do databáze.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Do obdélníčku klíčová slova dopíšeš jen větu , že když hledáš auto zelené , zapíšeš to jako auto*zelené . Toť vsjo .
Zrovnatak , když popisuješ použití URL , tak ani slovem nezmíníš , kde se nachází . Základní chyby lidí , kteří něco tvoří a nejsou schopni se na věc podívat uživatelsky . Já po Tobě nechci výklad , ale jednoduché navedení .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak mám dva semestry managementu jakosti a vím, co podobný postupy udělají z normálních lidí. I na hajzlíku musí mít napsaný, jestli je toaleťák vpravo nebo vlevo na držáku a jakým směrem se má odvíjet.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, že nesedíš u počítače teprve 14 dní. Už děcka z páté tříidy dneska ví dost dlouho, že "*" nahrazuje zbytek hledaného řetězce. Zkus si najít ještě "?" za náhradu znaků v řetězci a budeš na úrovni už šesté třídy. To není rejpání, ale fakt. Že nevíš základní informace k počítačům, tak není problém druhých, ale tvůj. Prostě když se to nepoužívá, tak se to zapomene. To samé můžeš použít i při hledání na internetu. Takže původní otázka typu "proč to tady nejde" měla být spíše "jak to vyhledám" a není se za co stydět.BOBOBO píše:Škoda že takováto upozornění nejsou doslovně popsána třeba hned u toho hledání . Zápis * nahrazuje část řetězce mi nic praktického neřekne .