Android zhasínání displeje
Moderátor: Moderátoři
Android zhasínání displeje
Netušíte prosím někdo proč displej někdy zhasíná ale někdy ne? Není v tom nějakej kapacitní spínač aby zhasl displej při přiblížení k hlavě a neblbne právě on? Třeba to vyhodnocuje ruku nebo futrál mobilu jko přiblížení k uchu. V čem by se dalo nastavit trvalý svícení po vytočení čísla?
Díky!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
Možností je více:
- zašpiněné okénko okolo senzoru
- odlepující se sklo
- výměna skla za neoriginál
- chybějící gumka (Rubber gasket) okolo senzoru
- vada vlastního senzoru
Apod.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ať už tak, že číslo přímo zadá z klávesnice, nebo si jej vyhledá v seznamu.
Ale vždy až po zahájení volání.
Aspoň tak jsem to z jeho popisu pochopil.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Keemo, jemu to zhasne až ve chvíli, kdy aktivuje hovor.
Ať už tak, že číslo přímo zadá z klávesnice, nebo si jej vyhledá v seznamu.
Ale vždy až po zahájení volání.
Přesně tak.
Zkusil jsem senzor test:
Accelerometr hraje fotbal správně
Light reaguje na zakrytí doury nahoře nad displejem dává 0 lux, při porovnání s jiným luxmetrem trochu kolem 100 luxů kecá
Proximity hází při přiblížení čehokoliv k tomu Light senzoru 0 cm při oddálení 1 cm. Ale někdy při oddálení to chvilku trvá.
Magnetometr, barometr a Gyroscope píše no data from sensor
Compas, nereaguje ale v jiné apce jde správně.
Navigace GPS maká.
Nad tím Proximity je ve fólii asi 5 mm díra, takže špatnou fólií to asi nebude. Navíc mi ji lepili v krámě když jsem telefon kupoval, má to být originál a rok to makalo správně. Ďouru jsem přeblafnul izopropylem, žádná změna.
Magnetickej senzor na otvírání kožený "knížky" to nemá, musí se spouštět tlačítkem z boku. Zkoušel jsem test po vyloupnutí z knížky a vše stejný.
Fakt netuším, kde je dílo.
edit: ještě jedno zjištění, při zavření knížky, či zakrytí displeje displej svítí dál, zhasne až po dvou minutách, což je čas nastavený v "Režimu spánku". Že by to skutečně bylo někde blbě nastavený?
Ten telefon neví, že po něm chceš, aby vypnul podsvícení displeje a zamčel se, tak si svítí dál, i když jej zavřeš. Po dvou minutách zhasne, přeně podle toho, jak máš nastaveno.
U těch proximity senzorů bývá problém v tom, že když ti z nějakého důvodu netěsní ten rubber gasket, tak potom IR dioda posvítí odrazem od vlastního čelního skla na fototranzistor.
Telefon to detekuje tak, že je něco přiblíženo, zhasne displej.
Nasimulovat to můžeš tak, že si podržíš prst nad proximity senzorem, najedeš do volání a odklepneš hovor.
Displej okamžitě zhasne.
Myslel jsem, že pokud zacloníš senzor hlavou či knížkou tak rozezná jestli to je hlava při hovoru a nebo knížka, nebo kapsa mimo hovor a podle toho zareaguje.
Zjistil jsem zajímavou věc. Pokud je kolem telefonu šero v místnosti, nevypíná se. Začal jsem kolem toho laborovat a když ho hodím pod ledkovou žárovku a Sensor test ukazuje 1700 lx, tak taky nevypíná. Zkusil jsem to pod zářivkou 2x36W a taky nevypíná. Tak jsem vylezl ven, je 15:30, zatažíno, světla nic moc a taky nevypíná. Je jedno, jestli leží na desce stolu nebo ho držím v ruce, nebo jestli má na sobě knížku či ne.
Divný, buď se to zázračně spravilo a nebo tomu vadí jen jasný sluneční světlo.
Uvidíme zítra jestli bude kolem poledne blbnout či ne.
Tak teď nevím, jestli to tvoje P.S. v přeminulém příspěvku bylo myšleno tak, že zavřeš knížku při aktivním hovoru, displej nezhasne (to by bylo špatně), nebo že máš telefon jen odemčený, nikam nevoláš, zavřeš knížku a displej se nezhasne (to je správně).
U mého Xiaomi proximity senzor reaguje při aktivním hovoru na přiblížení jakéhokoliv (i neživého) předmětu.
Opravdu to bývá jen prachsprostá reflexní závora, která vůbec nevyhodnocuje, jestli je to živé nebo neživé.
S tím laborováním se světlem, to jsem teda nikdy nepotkal, že by telefon reagoval podle hladiny osvětlení v okolí.
Tak jsem zvědavý, co zjistíš.
Michal22 píše:nebo že máš telefon jen odemčený, nikam nevoláš, zavřeš knížku a displej se nezhasne (to je správně).
Tak bylo myšleno.
Michal22 píše:jsem teda nikdy nepotkal, že by telefon reagoval podle hladiny osvětlení v okolí.
Tak jsem zvědavý, co zjistíš.
No chytám se stébla. Nějaký vysvětlení proč to v 80% volání zhasne být musí. Co když mu vadí infra z okolí? Když nad tím přemejšlím, tak to dělá hlavně v autě nebo venku. V noci skoro nikam necourám a nejezdím, tedy ani moc nevolám. Objevilo se to letos někdy na jaře.
Zkusím vyhrabat Síriuse horský jestli se infra potvrdí.
Potom vznikla skulinka, kterou na sebe dioda s tranzistorem posvítily.
Nedělals s tím na jaře něco?
Nespadlo ti to?
Nenalepils tam tenkrát folii?
Při přimáčknutí se tam převalujou takový mapy.
Že by to bylo ono? Jde fólie nějak civilizovaně sundat? Zůstane lepidlo na fólii nebo se pal musí něčím odrbat sklo telefonu?
- Artaban001
Ale tvrzené sklo by mohlo jít odlepit.
Každopádně bych si napřed objednal nové, až potom zkoušel odlepit staré.
Když to neklapne, dáš nové.
Kašlu na to, mám ho skoro 4 roky a integrovaná baterka už začíná slábnout. Až nevydrží celej den, tak si udělám radost a koupím novej.