Samsung UE43RU7172 - jak naladit ?
Moderátor: Moderátoři
Samsung UE43RU7172 - jak naladit ?
Připoj kabel od paraboly přímo na vstup satelitního tuneru televize, přendej CI modul s kartou ze satelitu do televize, vyber ladění satelitu, nahraboš programy a ten dosavadní přiíjímač nebudeš na nic potřebovat.
Jo, a manuál máš přímo v televizi.
Máš drát od normální antény v TV a zároveň drát od paraboly taky v TV?
Když tedy nejdříve naladím antenu (pozemní stanice) a následně pak ty satelitní , tak ty satelitní mi ty pozemní vymažou a naopak. S externím sat. přijímačem problém není, ten stačí po "naladění" následně připojit.
Podle mne dělám chybu někde hned v počátku nastavení.
dvorak píše:Když tedy nejdříve naladím antenu (pozemní stanice) a následně pak ty satelitní , tak ty satelitní mi ty pozemní vymažou a naopak.
Nevím jak vypadají volby ladění u tvé televize, ale u mojí LG jsou při ladění na výběr tři možnosti "antény":
Satelitní
Pozemní
Satelitní+Pozemní
Nepřehlédls tam někde takovou třetí možnost?
Nebo nedá se nějakým tlačítkem zašrtnout v menu při ladění víc možností?
A při ladění se ti nemůžou pozemní přemazat satelitníma, někde děláš chybu.
Obecně ale samšunt přepínání tím chytrým ovladačem mezi T a S je na vohrnutí. Každýmu klientovi doporučuju koupit si normální hloupej DO.
Přpojuji foto úvodního výběru při nastavení, lze zatrhnout pouze jednu možnost, v tom je ten zásadní problém. Pak se již nelze k tomu vrátit , abych další možnost přidal.
A další problém - po úspěšném naladění stanic na Astře 19.2 E a následném přepnutí na zdroj HDMI (sat.přijímač) mi už ty programy z Astry nejdou, přestože jsou v seznamu, hlásí to, že není signál, jdou pouze DEMO stanice 4K z tohoto satelitu. Mluvím pochopitelně o volných FTA.
Zkusím podporu Samsungu.