Gramo NEC W201E, protizávaží na ramínku

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dandy87

Gramo NEC W201E, protizávaží na ramínku

#1 Příspěvek od Dandy87 »

Dobrý den všem, nevlastníte náhodou někdo tento přístroj? Potřebuji vyřešit protizávaží na ramínku - někdo tam kdysi místo něj vlepil ruský koncový tranzistor ??? a nechce se mi to kuchat, dokud nebudu vědět, jaký to má uvnitř profil. Podle mne tam bylo posuvné nebo šroubovací závaží. Další věcí je řemínek, poradíte jak co nejpřesněji změřit jeho obvod, když je pod talířem? Díky, Dan.
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Málo u nás rozšířená značka, fotka by nebyla ? Tohle je NEC P325 E belt drive, možná bude inspiraci k přestavbě, úpravě, dovážel se do ČSSR. Plochý řemen by mohl pasovat.
Přílohy
nec4.jpg
(77.02 KiB) Staženo 206 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Dandy87

#3 Příspěvek od Dandy87 »

Jo jo, foto zítra. Dneska už nestíhám. Ale jedná se o minisystem - gramec, radio a kazeťák. Já nikde nenašel ani fotku, takže se s tím nejspíš nikdo moc nezabýval.
Kremik

#4 Příspěvek od Kremik »

Myslím, že z toho gramce co je na fotce mám kompletní ramínko, ale musel bych se podívat. Běhá na nádherných kuličkových ložiskách.
Dandy87

#5 Příspěvek od Dandy87 »

Nemůžu se dostat k vyfocení, musím to nechat na víkend. Jinak děkuji za reakce.
Dandy87

#6 Příspěvek od Dandy87 »

Nějaké fotky, jestli to trochu pomůže.
Přílohy
PB150174.JPG
(166.38 KiB) Staženo 207 x
PB150175.JPG
(157.43 KiB) Staženo 225 x
PB150178.JPG
(168.38 KiB) Staženo 238 x
PB150177.JPG
(148.92 KiB) Staženo 206 x
Jimmi2

#7 Příspěvek od Jimmi2 »

Aha, já původně myslel, že se jedná o závažíčko na antiskating.

Ten tranzistor je koukám nelepený zezadu a ještě je to vpředu čímsi omotané. Kdosi chtěl asi jenom zvýšit celkovou hmotnost raménka, se stejným vyvážením. Nebo nějaká jiná kouzla.
Antiskating to asi nemá, že.....?
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

Ten řemínek musíš prostě sundat a vytáhnout ven, potom změřit. Nevím jak Tvůj NEC, mám Pioneer a pod gumovou podložkou na talíři gramofonu jsou za tímto účelem dva kruhové otvory Φ cca 35 mm kterými to jde.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Dandy87

#9 Příspěvek od Dandy87 »

Antiskatingem si nejsem jistý, pokud tam je, je řešený nějak jinak než zjevně :roll: . Faktem je, že to raménko táhne lehce od středu.
Řemínek se rozpadl na 15 kousků a změřit to nejde. Talíř lze běžným způsobem sundat a míry vzít +/-, ale mám zkušenost, že to nedělá dobrotu. S tím si ale snad nějak poradím, horší bude to protizávaží.
Sendyx

#10 Příspěvek od Sendyx »

Tohle ramínko jsem měl jako ND, když jsem koupil pozůstalost po jednom opraváři - ale nepamatuju, že by tam bylo závaží, buď chybělo, nebo to stačilo, jak bylo. Co si ale vybavuji, byla tam hlavička T4P. Možná máš skládačku ze dvou, nebo to byl odlišný model.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

W201E to je tuším model věže, ale jaký je tam vložený typ gramofonu ? Bývá to napsané na předním někdy zadním panelu nebo pod talířem, no a potom už zjistíme zdalipak tan antiskating má jakož i jiné podstatné detaily.
Dandy87

#12 Příspěvek od Dandy87 »

Už mě taky napadlo hledat podle šáska, ale tam není nikde ani čárka, s vyjimkou seriového čísla :( . Asi to bude pokus omyl :lol: . Potřebuju zprovoznit nějaký jednoduchý soustruh na desky, kde bude i rádio. Mám tady ještě Teslu SM 580 a u té mi zas chybí talíř :roll: .
Dandy87

#13 Příspěvek od Dandy87 »

Řemínek jsem vyřešil, talíř už tancuje. Někoho předemnou napadlo vyvážit ten těžký tranzistor smotky cínu na přenosce, tak jsem to prozatím "dopiloval" abych to mohl vyzkoušet a nastavil převážení na jehlu na asi 1,5 - 1,7 g. Po mechanické stránce (vyjma protizávaží) je to v pořádku, všechno funguje jak má. Po zvukové stránce - dá se to poslouchat i bez sebezapření ale určitě je tam vliv nedokonalého dosedu jehly do drážky ( jsem laik, tak nevím, jak to jinak napsat ). Pokud se mi podaří nějakým zázrakem vyzvědět mechaniku toho protizávaží, tak to určitě předělám, tohle je opičárna.
Ještě dotaz, dá se někde sehnat talíř na šásko HC 30?
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

ND na gramo Tesla ? Vyzkoušej poptat zde:
604 925 625
http://www.gramofony.wz.cz/index.html
elektroservis.zatloukal@seznam.cz
nebo
simamilan@centrum.cz
tel. 603 734 378
Nika
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nika »

Vážení, nemáte, prosím, někdo schéma od té věže? Nedaří se mi na to nikde narazit. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“