Lúpance v reproduktoroch u magnetofonu TESLA B 116
Moderátor: Moderátoři
Kazdopadne Honzo o gramci jsem psal jako o romantice a ne o nostalgii (jsem fakt docela mlady). Co se tyce nabytku, nechavam vse na zene a vim ze to bude super, jen ten mikrosystem me mrzy. Ale repraky povesene na zdi jsem si vypudupal a dokonce se ji to libi.
Aspon neco kazdopadne zakladam nove vlakno k tomuto systemu, mrkne te se...
ako je to u Vás s nastavením zaznamovej urovne???
púštate ručičku indikátora až k rozhraniu bieleho a červeneho poľa??
čiže na tých 0dB.mne sa osvedčilo pri tých emgetonkách to držat okolo toj nuly. tie lepšie a kvalitnejšie pasky s lepšiou vybuditelnostou držim tak okolo -5 dB.
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Myšlenka doplnění ručkových měřáků červenou LED peak která blikne když úroveń překročí 0.00 dB je taky dobrá a zapojení jednoduché - 2xKC149 a několik pasívních prvků.
Konosuke dobre naznačil že je treba vykonať mierny tuning biasu ono u takýchto strojov je treba už vikonať v podstate celkovu revíziu jak mechaniky tak aj elektroniky a nastavit to PRESNE ked to už tesla nestíhala
Ešte niečo: Neskúšali ste urobit niekto do takej tesly B 11x taký "chiptuning" v podobe modulu DOLBY napr. s vraku tesly SM 260???
uplatnil by sa ???
Jak to řeší třeba Sony u řady TC20x.., kde je VU-metr dokonce ještě PŘED záznamovými korekcemi a je ještě línější, než v Teslách, zato je doplněný LEDkovou indikací špiček, s velmi jednoduše zajištěnou diferenciací krátkých velkých přebuzení a dlouhých slyšitelných malých... Ale to už jsem tu kdysi popisoval.
Optimalizace záznamového proudu je hezká, ale v praxi se sotva někdo bude piplat s každým páskem jiné značky, nehledě na možnost natáčení v časové tísni na "rozhašený" stroj. Docela mi stačilo, když jsem párkrát skočil po videu s úmyslem nahrávat za dvě vteřiny a ona tam byla zvolena funkce B.E.S.T.