DAB - digitální rádio
Moderátor: Moderátoři
"Výdrž standardních dobíjecích baterií 1900 mAh mám až 25+ hodin provozu."
Ikdyž nevím, co znamená 25+, je zřejmé, že oproti "klasickým" FM přijímačům je to dost tragická spotřeba. Ikdyž už je to o něco lepší, než dosud, nezbývá než věřit, že se to bude ještě zlepšovat...
P.S. Ale možná tomu rádiu křivdím, je pravda, že neuvedl, za jakých podmínek...
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &start=345
jsem se o tom také psal.
Odběr na 4xAAA při DAB i FM při nulové hlasitisti přes 100mA !!!
Ve čtvrtek bude v LIDLU za lacino podobné malé rádio s DAB, ale myslím s tím odběrem to bude to samé.
Nebo reproduktory se širokou charakteristikou, ale prachmizernou účinností, které pak potřebují "hodně krmit"?
Nebo že by dost žral ten ovládací komfort?
100mA snad nedokázal sežrat při běžný hlasitosti ani Menuet či podobný, velký rádia na 6V, s koncem v B třídě.
- Artaban001
Od doby co se spustily vysílače, tak s tím jezdím v autě. Je tady sice "jen" ČRO, ale jelikož většinou poslouchám Radiožurnál nebo ČRO Brno, tak mi to nevadí. V okruhu cca 40km kolem mého bydliště naprostá pohoda. Hrají plynule všechny dostupné stanice. A to dokonce kde klasické vysílání ČRO vynechává kvůli rušení nějakými Slovenskými rádii. Navíc jsem zpozoroval (jak už tu někdo psal), má to vysílání větší zvukový rozsah - lepší středy a hlavně výšky. Zda je to i u nízkých frekvencí nemůžu posoudit. Na těch rádiích nehraje moc muziky (TUC TUC), na kterých by to šlo poznat...workhard píše:Zajímavé no, už jste to někdo zkoušel poslouchat za jízdy v autě?
Co se týká domácích rádií, tak tam nemám co říct... Žádné nemám...
https://memristor.rajce.idnes.cz/Panasonic_RX-D70BT/
V dané cenové kategorii je to asi dobré.
Displej se mi zdál trochu slabě podsvícený. Ale má tři řádky, což se v této kategorii moc často nevidí. Také regulace hlasitosti bohužel funguje s určitým spožděním.
Splňuje to, co se od něho očekává.
Polepšili se se spotřebou - se 4xAA namísto 100mA při DAB i FM u předchozího modelu je odběr u tohoto modelu při DAB 73mA/68mA, při FM je 53/46mA (za lomítkem je odběr při vypnutém displeji, který je možné automaticky vypnout po 30s).
Pokud necháme po vypnutí radia běžet na displeji datum+čas, je odběr 15mA.
Je možné ho napájet z USB.
- Artaban001
- Artaban001