zeslovač od ezk ksd 8252 2krát150w/4ohm

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hashter

zeslovač od ezk ksd 8252 2krát150w/4ohm

#1 Příspěvek od hashter »

potřeboval bych poradit jestli jste někdo nestavěli tento zesilovač .
po sestavení hrál úplně skvěle asi rok ale ted' nevím proč z výstupu mi prochází do beden koncovými tranzistory napětí jako ze zdroje koupil j
jsem nový budič tda7250 a koncáky darlingtony mj4032 a mj4035.
a pořád to samé že by nějaká pasivní součástka?
denis15

#2 Příspěvek od denis15 »

Ten konec je naprd a po nějaké době k tomu běžně dochází. Pokud jsi vyměnil jak budič TDA tak i konce, není už moc možností, co to můžou dělat. Je to autodestrukční zesák. :(
toom

#3 Příspěvek od toom »

S timto problemem se nepotykas sam. Jestli mas ELECTUS 2001 str. 15, tak si precti clanek "Je TDA7250 vhodny pro bytove reproboxy". Je to zpusobeno samotnym budicem :looser:
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DjRix »

No já tenhle konec mám ve svém zesu jako konec pro efektové repro a taky jsem si dost užil než jsem to rozchodil do spolehlivého stavu.
Osazený to mám TIP142/TIP147 a teď už běží 3 rok bez problémů.

Jako první ůpravu vyměň ty keramický kondíky z kolektorů do bází výkonovejch tranzistorů za kvalitní fóliový na alespoň 100V,ty původní keramiky jsou jen na 50V a jsou tak blízko výkonovejch odporů a tranzistorů na konci že se po zahřátí nepravidelně proráží nebo mají svod.Multimetrem to zjistit nejde,mě ta výměna pomohla,předtím ty tranzistory vydržely vždy tak měsíc,pak zničehonic prásk a bylo po nich. :opravar:
Klídek chlapi,to je nulák...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“