Aktuálně Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
danhard píše:Já jsem posílal koresponďáky z pioýrského tábora takové![]()
![]()
nevím co je pravdy že korespondence "voják vojákovi" (tedy i v obálce) byla za bolšána zdarma, párkrát jsme to zkusili a fakt došla bez doplatku, pak jsme ten fór vylepšili, bouchli tam razítko útvaru a "poštovné paušalováno" (kámo absík byl písař v kanclu) nikdo necekl a doručili včas
Vážně. Ale teď koukám, že letos skutečně vláda nějakou dotaci ztrát pošty schválila. Ale jestli to už dostali, to nevím.sinclair píše:Tohle jsi myslel úplně vážně, že stát poštu nesubvencuje?
Pak ještě byly ve hře peníze od státu za služby, které si u pošty objednává stát. Prý stát dával léta méně než cena realizovaných služeb. To jsou peníze, které stát poště každoročně platí. To ale samozřejmě není dotace. (Tak jako já nenazývám dotací, když ti zákazník zaplatí za tvoje služby).
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
sinclair píše:Tohle jsi myslel úplně vážně, že stát poštu nesubvencuje?
To myslel vážně a do nedávné doby tomu tak skutečně bylo. Počta neměla od státu ani korunu.
Nyní bylo v parlamentu odhlasováno, že počta může dostat max 1 mld ročně jako úhradu ztráty z provozování základních služeb. Jinak řečeno, stát počtě řekne "tohle a tohle budeš dělat, tam a tam budeš mít pobočky" a počta to dělá. Do nedávna tomu bylo stejně, ale dodatek byl "vydělej si na to kde chceš".
Je to obdoba toho, jak stát hradí dopravcům (vlak, bus) dopravní obslužnost kterou si prostřednictvím krajů objednal.
Takže ono to co napsal 80 tak mimo není.
Jenže kvůli té idiotské, poštěvácké rotaci tam zítra, nebo za týden už nebude
(invaze těchto paskřivců již započala)
Jasně, s úsměvem mi nabízela, jestli nechci stírací los. Žádný nadrzlý vnucování, nic podobného, jako u jiných. Já s úsměvem poděkoval, že nechci.
Ale kdyby tam ta krásná a šikovná slečna mohla zůstat, tak bych si možná nějaký koupil
A všiml jsem si taky, že z vedlejší, nikdy nevyužívané kukaně č.8, hned vedle balíkovky, udělali regulérní stánek PNS, jen cigára tam nemají.
Novin a všelijakých Katek/Chvilek/Kafíček jak nasráno, mají to tam seskládaný jak karty na stole a za dobu, co jsem tam byl /cca 5min/ o ten materiál nikdo ani pohledem nezavadil.
Proč tohle ksakru dělají? Vedle pošty, asi 50m směrem k lázním, je regulérní trafika s úplně stejným sortimentem..?
Schválně sem dám odkaz na jejich stránky, kde je o doporučeném balíčku velké povídání.
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/doporuceny-balicek#c
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Edit a doložka: Tuto zk… praxi neobhajuji, jen konstatuji stav věci. Aby mě s tím zas někdo nemydlil po hlavě.