Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Kvicala_r

#526 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo ono je to zašity i v ceníku, jenže 🤐*ky.. A pravda na tom webu to není vůbec. Žádné překvapení u čp že...
Já balíčky balím na 4,5cm (pokud dovolují) a vyžaduju doporučený balíček. Jak která holka za přepážkou, některá ví. Některé musím třeba oponovat :) Ale mě už si na té malé poště pamatují a většina těch holek je tam fakt pohodových.
Dnes mě překvapilo, že před vyvolávacím systémem je další holka, která pomáhá zvolit správnou položku. Tohle si fakt personálně pošta může dovolit? Další návštěva z pošty byla Č.Š. a podobná story. Já ty instituce nechápu....
Přílohy
p.png
p.png
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od Hubert_79 »

Kvicala_r píše:před vyvolávacím systémem je další holka, která pomáhá zvolit správnou položku

Nemáte tam ten vyvolávací systém nově? Jestli jo, tak se to dělá. Že se k tomu někdo dá aby lidem pomohl.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Kvicala_r

#528 Příspěvek od Kvicala_r »

Právě že ne, je tam minimálně od jara. Ale ta holka je tam nová... tak nevím, jestli to pro ní není první štace.
Jo ten limit 5cm se vztahuje k doporučenému psaní, ne doporučenému balíčku.. :wink:
hafca

#529 Příspěvek od hafca »

Kvicala_r píše:Jo ono je to zašity i v ceníku, jenže ty... A pravda na tom webu to není vůbec...

Jenže ty píšeš o doporučeném psaní a já o doporučeném balíku. A to jsou podle mě dvě rozdílné věci. Nejspíš se tam vypravím a zkusím si popovídat s vedoucí, aby mě to vysvětlila.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
lesana87

#530 Příspěvek od lesana87 »

Kvicala_r píše:Jo ono je to zašity i v ceníku, jenže *ky.. A pravda na tom webu to není vůbec. Žádné překvapení u čp že...
Já balíčky balím na 4,5cm (pokud dovolují) a vyžaduju doporučený balíček.

Proč mám pocit, že motáš dohromady doporučené psaní s doporučeným balíčkem? Doporučený balíček je nejlevnější za 99 (bez slev) a není omezený 5cm, ale 35cm nejdelší stranou.
Naposledy upravil(a) lesana87 dne 28 lis 2019, 19:59, celkem upraveno 1 x.
Kvicala_r

#531 Příspěvek od Kvicala_r »

Máte pravdu, doplnil sem to k mému dalšímu příspěvku. to ten limit 5cm mě taky trochu zmátl, protože využívám hlavně doporučené psaní...
kokun

#532 Příspěvek od kokun »

hafca píše:Posílal jsem krabičku cca 20x25x15cm s váhou cca 250g. Na dotaz jak o chci jsem odvětil, že doporučeně. Odpověď byla, jestli do ruky nebo na poštu nebo balíkovna. Já znovu, že doporučeně a bylo to jak u blbých, že doporučeně to nejde kvůli tomu, že je to vyšší než 5cm. ...
Schválně sem dám odkaz na jejich stránky, kde je o doporučeném balíčku velké povídání.
https://www.ceskaposta.cz/sluzby/baliky/cr/doporuceny-balicek#c

Nebyl jsi dostatečně konkretní ve svém požadavku - páč, kromě "Doporučeného balíčku" lze zaslat jako "Doporučené psaní" a tam už ta výška 5cm je podmínkou :wink:
Naposledy upravil(a) kokun dne 28 lis 2019, 21:27, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od Hubert_79 »

hafca píše:20x25x15cm

No a tohle už je přes 5 cm. Takře doporučený balíček za 99,- Kč nebo balík do ruky (no...) za 129,- Kč. Ještě je možnost obyčejný balík bez podacího lístku za 89,- Kč.
sinclair

#534 Příspěvek od sinclair »

U nás je nový vyvolávací systém asi 14dní, s dotykovými obrazovkami a nikdo u nich nestál, ani nestojí.
Je to celkem slušně přehledný a už to konečně nevříská, jak nějakej osmibit :D
hafca

#535 Příspěvek od hafca »

Hubert_79 píše:
hafca píše:20x25x15cm

No a tohle už je přes 5 cm. Takře doporučený balíček za 99,- Kč nebo balík do ruky (no...) za 129,- Kč. Ještě je možnost obyčejný balík bez podacího lístku za 89,- Kč.

Ale to jsem po něm chtěl celou dobu. Byl jak blbé gramo, opakoval pořád že to nejde. :evil:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od Hubert_79 »

Jde. Jen nechtěl; proč, popisuji výše.
sinclair

#537 Příspěvek od sinclair »

Taky jsem si párkrát zabojoval. Stalo se mi i to, že jeden týpek ani nevěděl, jak doporučený balíček do systému zadat.
Napočtvrté se mu to povedlo a já v zádech úplně cítil, jak jsou ty lidi za mnou nervní..:(
Už jsem to tu psal a Radovan to potvrzuje - mají interně nařízeno přednostně lidem práskat Balík do ruky, nanejvýš Balík na poštu. Mají to dělat, i když to lidi nechtějí, nebo prostě jen nevědí, jaké jsou možnosti.
Říct lidem, že to prostě nejde, je podlá sviňárna a mělo by jít o peníze.
Řekla mi to osobně paní, která určitou dobu dělala vedoucí pošty a teď je zase na běžné rotaci.
Jenže staří lidé - ze zákaznické strany skla tohle nevědí, mnozí mladší zase "pár korun" neřeší..
kokun

#538 Příspěvek od kokun »

hafca píše:Ale to jsem po něm chtěl celou dobu. Byl jak blbé gramo, opakoval pořád že to nejde. :evil:

Ale jak jsem už napsal - nebyl jsi dostatečně konkretní - píšeš: "Na dotaz jak o chci jsem odvětil, že doporučeně."
Tys měl na mysli "balíček" a on "psaní" :(
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Hubert_79 »

Nene, Honzo. Moc dobře věděl, že balíček. Jenže to by neměli procenta a bylo by zle.
sinclair

#540 Příspěvek od sinclair »

Každý zákazník, co přijde na poštu, nemá z internetu předem nastudované přepravní podmínky.
O těch pěti centimetrech /je to včetně, nebo DO 5cm?/ to podle mě ví jen malé procento lidí, kteří jen občas něco posílají.
Obvykle dneska jde o nějaké vracení zboží a podobně. Chápu ty lidi, že nechtějí vyvalit třeba dvě kila ze svého a za Balík do ruky, pokud jim prodejce něco pošle špatně.
Lidi, kteří posílají něco pravidelně a ve větším množství, tohle buď vědí, anebo mají smlouvy s nějakou jinou firmou a za jiný peníze.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“