Úprava vody EZV 20D
Moderátor: Moderátoři
Úprava vody EZV 20D
chcem otestovat funkcnost uvedeneho elektronickeho zariadenia. LED diody svietia tak, ako keby bolo vsetko OK.
Pripojil som na vystup cievku ale ziadne magneticke pole neregistrujem. Ani oscilom som nenameral ziadne impulzy.
DPS je zaliata v epoxide, neda sa nic merat. Mate prosim niekto s tymto zariadenim skusenost?
Prip. poradte nieco podobne, dobre na upravu tvrdosti vody.
Pocul som aj o ionizacnej uprave vody.
Dakujem.
Viděl jsem v jedné menší panelákové kotelně cosi podobného.
Vypadalo to, jako navinutých-nasunutých cca 20 závitů tlustého, měděného drátu Ø asi 2 mm, na černé PE trubce, přes kterou vedla voda do regulérního katexového filtru.
Ty závity byly ukončený v zalité, černé plastové kostce. V kostce byl jenom 2,1mm klasický napájecí konektor, do konektoru u závitů byl tenoučkou černou dvojlinkou připojený, pěkně rozhicovaný trafoadaptér, podle rozměrů asi tak 5-6VA, neznámého napětí.
Když jsem se ptal toho kotloša, cože je to za zázrak, bylo mi sděleno, že je to nová metoda elektromagnetické úpravy vody, ještě předtím, než se pro účely systému změkčí v katexu.
To mě úplně odrovnalo, tak jsem se už jen optal, co to stálo.
Tři litry i s montáží na tu PE trubku /cca rok 2010/, byla na to faktura i dvouletá záruka funkce.
Blbci nejsou jenom na Slovensku, je jich hodně i tady, Gaussovo křivka funguje a platí všude stejně
Co se domácího změkčování vody týče, hodně zařízení pracuje na pravidelně regenerovaném katexu. S jakou účinností, pokud se vlastník na regeneraci pomocí jedlé soli vykašle, to netuším.
Každopádně ale ta voda musí protéci něčím "chemickým", co opravdu Ph vody mění.
Určitě existuje víc seriózních zařízení, které opravdu vodu změkčí, také jistě existuje více způsobů, jak toho dosáhnout.
Tohle, ani nic podobného "elektronického" to ale nebude, ani omylem.
- Artaban001